• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
На 28.02.2013 г. във военно формирование 32990-Пловдив се проведе мартенска благотворителна акция – базар за подпомагане децата с увреждания от дома „Олга Скобелева майка” в Пловдив.
Мартениците бяха изработени от децата от дома.
Събраните средства са за подпомагане на новооткриваща се сграда към дома.
Тази седмица в СОУ „Димчо Дебелянов” град Белене се проведе поредната среща с учениците от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 28880 – Белене.
Ръководителят на клуба капитан Николай Николов запозна учениците с характеристиките и начина на действие на индивидуалните средства за защита, необходими при възникване на кризисни ситуации.
Занятието се проведе във физкултурния салон на училището.
На 27 и 28 февруари 2013 г. в административната сграда на бул. „Тотлебен” № 34 се провeжда оперативния сбор на Командира на Сухопътните войски. В сбора участват Ръководството и началниците на отдели в Командването на Сухопътните войски, командирите на военни формирования от състава на войските, директорът на служба „Военна информация” бригаден генерал Данчо Дяков, представители на дирекции от Щаба на отбраната, Съвместното командване на силите, Военновъздушните сили, Централно Военно окръжие и Военна академия „Георги Раковски”.
Генерал-майор Нейко Ненов откри оперативния сбор и изнесе доклад на тема „Подготовка на формированията за реализация на способности на Сухопътните войски по трите мисии на Въоръжените сили и акцентира върху ... още
На 25.02.2013 г. във военно формирование 48430 – Стара Загора се проведе основна планираща конференция за подготовка на учението за сертифициране на батальонна бойна група „Тракийски страж – 2013”. Учението ще се проведе съвместно с военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ в Европа.
На конференцията присъства подполковник Дейвид Галас, заместник-началник на офиса за военно сътрудничество към посолството на САЩ.
По време на срещата с командира на 2 механизирана бригада бригаден генерал Любчо Тодоров подполковник Галас получи сертификат за благодарност за дарените учебни пособия за провеждане на обучение по английски език.
В Командването на Сухопътните войски, под ръководството на заместник командира на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев, се провежда начална планираща конференция за КЩУ „Надежден страж 13”.
В конференцията участват офицери от Командването на Сухопътните войски и от щаба на 61 Стрямска механизирана бригада - Карлово.
Основните цели  на конференцията са  да  се определят основните параметри на учението, както и да се съгласува дейността по изготвянето на плана за учението.
КЩУ „Надежден страж 13” ще се проведе в пункта за постоянна дислокация на 61 механизирана бригада Карлово от 03 до 07 юни 2013 г.. Темата  на учението е „Участие на механизираната бригада в операция по прикритие на държавната граница.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени