• Поклон пред паметта на загиналите български воини във войните за национално обединение на територията на Република Северна Македония

  • „PLATINUM LION 24“ постигна целите си

  • Сухопътните войски продължават да развиват способностите си

   
   
НОВИНИ
На 16 януари в основно училище „Васил Левски” град Белене се проведе среща с ученици от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 28880.
В тази трета поред среща ръководителят на клуба капитан Николай Николов представи на учениците историята на Българската армия и запозна децата с въоръжението в армията от нейното създаване до днес. Децата бяха силно заинтересувани, задаваха много въпроси и заявиха, че очакват с нетърпение следващата среща.
 
Днес, 16 януари 2013 г., командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и командирът на 2 мбр бригаден генерал Любчо Тодоров се срещнаха с областния управител на област Стара Загора Недялко Недялков в областна администрация – Стара Загора. На срещата бяха обсъдени въпроси по взаимодействието между военно формирование 24150 – Стара Загора и областна администрация в Стара Загора по третата мисия на Въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време” – оказване на помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи.
По-рано в гарнизонния военен клуб в Стара Загора се проведе анализ на подготовката на 2-ра механизирана бригада за 2012 г. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов благодари за ... още
 
Представителни подразделения от състава на военно формирование 32990 – Пловдив взеха участие в ритуала по полагане на венци по случай 135-та годишнина от освобождението на Пловдив, който се проведе днес (16.01.) пред бюст-паметника на капитан Бураго в градската градина на град Пловдив.
На тържеството присъстваха кметът на гр. Пловдив Иван Тотев, председателят на общинския съвет Илко Николов, командирът на военно формирование 32990 бригаден генерал Пламен Лилов, директорът на историческия музей, кметове на райони и други представители на местната власт.
Венци бяха поднесени от името на областния управител на област Пловдив, кмета на града, консулите на Руската Федерация и на Украйна, районните кметове в гр. Пловдив, военно-патриотични съюзи, ... още
На 14 януари във военен клуб Карлово в присъствието на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов се проведе Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията от състава на 61-ва механизирана бригада през учебната 2012 г.
От анализа и направените изводи стана ясно, че планираните мероприятия за учебната 2012 година са изпълнени. Доказателство за това е поддържането на способности за участие в коалиционни операции, инициативи и действия по поддържане на международния мир и сигурност извън територията на страната и готовност за участие в Силите за отговор на НАТО.
Повишено е нивото на езиковата подготовка във военното формирование. Броят на успешно преминалите изпити по английски език и придобили STANAG 6001 през 2012 г. ... още
На 11 януари 2013 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от военно формирование 22220 – Сливен с ръководител капитан Момчил Димитров унищожи три броя противотанкови гранати ПГ-9.
Невзривените боеприпаси са били открити в местността „Мараш” на 3 – 5 км от пътен възел „Петолъчката”, община Стралджа.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени