• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
На 20.03.2013 г. по повод 100 години от Балканските войни и превземането на Одринската крепост на ГУЦ „Анево” се проведоха спортни състезания по военно-приложни дисциплини за бързина, сила, издръжливост, ловкост и действие в екип. Състезанията бяха открити от командира на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков, който припомни историята и героизма на българската армия по време на войните.
Отборите демонстрираха кормуване на автомобил Мерцедес G- класа в труднопреодолим участък, изнасяне на ранен, попадане на импровизирано взривно устройство и смяна на гума. Състезанията продължиха с преодоляване на заразен участък, пълзене в тунел, стрелба по движещи се цели и хвърляне на граната в цел.
От участвалите единадесет отбора, според времето и броя поразени мишени ... още
В изпълнение на плана за провеждане на занятия с участниците от клуб „Приятели на армията” към в.ф. 28880 – Белене, ученици от СОУ „Димчо Дебелянов” и ОУ „Васил Левски” град Белене посетиха Музея на Инженерни войски в град Свищов. В хода на посещението децата разгледаха инженерните машини, снаряжението, парашутната, водолазната екипировка и материалната част, които през годините са били на въоръжение в Инженерни войски и днес се намират в музея.
О.р. подполковник Цветан Цветков, съвместно с капитан Николай Йорданов от в.ф. 28880 запознаха децата с характеристиките, начина за действие на машините, както и с историята на Инженерни войски.
Децата имаха възможността да се докоснат до перископичен дългофокусен фотоапарат, използван ... още
На 14.03.2013 г. във Военен клуб - Шумен се проведе поредната среща с учениците от клуб „Приятели на армията” и военнослужещите от в.ф. 54060 – Шумен с командир подполковник Веселин Христов.
Капитан Калин Гавраилов проведе практическо занятие с автомат и картечница ”Калашников” при което учениците бяха запознати с част от въоръжението на Българската армия. Учениците от клуб „Приятели на армията”  придобиха знания, умения и навици по познаване на материалната част на въоръжението, правилата за стрелба и умения за водене на огън.
С нестихващ ентусиазъм и нетърпение учениците от клуба очакват поредната среща и предстоящата стрелба на гарнизонния учебен център „Дивдядово”.
Днес, 14.03.2013 г. на микроязовир „Липник” в местността „Текето” край полигон Николово, в обстановка, максимално близка до реалната, личният състав на формированието по впечатляващ начин  изпълни  планово занятие по кормуване на колесен бронетранспортьор (БТР 60ПБ-МД1) с преодоляване на водна преграда. Занятието, по време на което бяха показани възможностите на техниката и уменията на военнослужещите при преодоляване на водни прегради и работа в екстремални условия- изтегляне, закачане и извличане от водата на повредената техника, и придвижването й до пункта за ремонт, беше наблюдавано от Областния кризисен щаб за действие при бедствия, аварии и катастрофи-гр. Русе, ученици от Русенските училища, войни от запаса.
 С най-голям интерес ... още
На 13.03.2013г. в гарнизон Плевен и Казанлък военнослужещи от Сухопътните войски взеха участие в ритуали за отбелязване на 100 годишнината от Одринската епопея.  В гр. Плевен пред паметника на загиналите от ІV пехотен полк в Сръбско-българската война 1885г. в Градската градина се проведе тържествен ритуал по поднасяне на венци. В ритуала взеха участие, военнослужещи от военни формирования 42800, 22160 и 38220 – гр. Плевен. Във войскови район Казанлък военнослужещи от състава на 61 мбр поднесоха венци пред паметника на 23- ти Пехотен Шипченски полк, а представител на Българската православна църква отслужи заукопойна молитва в парк «Розариум» където бе изнесен поетичен рецитал ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени