• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
На 24.01.2013 г. общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Сливен проведе отчетно изборна конференция. Новото ръководство е в състав: председател майор о.р. Митко Манев, секретар майор о.з. Съби Тодоров и заместник-председатели – полковник о.р. Киро Киров и подполковник о.з. Петър Грабчев.
Досегашният председател на организацията о.з. полковник Николай Тодоров изнесе отчетен доклад, проследяващ периода 2009 – 2013 г. Контролната комисия за финансовото състояние на организацията също представи доклад.
На конференцията беше гласувана и декларация, която засяга условията за ползване на залите във военния клуб и съдействието на МО и МВР за подпомагане на социално слабите и с влошено здравословно състояние членове от ... още
Военнослужещ в Център за подготовка на специалисти (ЦПС) помогна на шофьор в безпомощно състояние на 22.01.2013 г. към 17:10 часа.
Ефрейтор Георги Великов Георгиев, механик-водач във взвод за комуникационна и информационна поддръжка в щабна рота на ЦПС, става свидетел на пътно транспортно произшествие и веднага се притичва на помощ. Колата  на частен СОТ излиза от платното, преминава през тротоара и през тревната площ, след което пада от два метра височина в коритото на сливенска река, минаваща в близост до щаба на ЦПС. Колата се обръща нагоре с колелата, шофьорът е в безсъзнание. Ефрейтор Георгиев скача от високия бряг и влиза в реката, за да помогне на шофьора, който е сам в колата. Реката, макар и студена, не е дълбока, но тинестото дъно, първоначално затруднява ... още
Днес, 22 януари 2013 г., в командването на Сухопътните войски бяха представени новоназначени офицери. Със заповеди на министъра на отбраната Аню Ангелов подполковник Костадин Кузмов е повишен в звание „полковник” и назначен за началник на сектор в отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на Сухопътните войски”,  майор Анатоли Бърковски е назначен като старши експерт в отдел „Специални сили”  и капитан Павлин Топалгечев е повишен в звание „майор” и назначен в Центъра за документално обслужване.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов приветства новоназначените офицери, връчи им новите пагони и знака на Сухопътните войски и им пожела много успехи на новото място.
На 19.01.2013 г. в Хасково честват 135 години от освобождението на града от османско владичество. Представително подразделение от военно формирование 52740 участва в ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметник „Морена”. Паметникът, разположен срещу църквата „Света Богородица”, е символ на освобождението на Хасково. Ритуалът премина под звука на църковните камбани. Същият звук, който известява освобождението преди 135 години.
Паметта на загиналите за Освобождението почетоха заместник областният управител на Хасково Николай Нанев, заместник кметът на града Минко Ангелов, за командира на в.ф.52740 – Хасково майор Николай Александров, военнослужещи от формированието, представители на политически партии и военно-патриотични организации, много ... още
На 18 януари военнослужещи от военно формирование 24490 участваха в ритуал по повод 135 години от освобождението на Асеновград от османско владичество. Ритуалът започна на площад „Академик Николай Хайтов” с литийно шествие от граждани, военнослужещи, ученици, и представители на Българската православна църква. Под звуците от камбаните на храмовете в града, шествието се отправи към паметника на генерал Виктор Дандевил, командир на предния отряд, освободил Асеновград на 18 януари 1878 г. Там членовете на Национално дружество „Традиция” – Пловдив направиха възстановка на събитията отпреди 135 години. След възстановката, командирът на Четвърти артилерийски полк полковник Димитър Илиев прие стоя на представителните армейски части и свещеници от Асеновградска ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени