• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
В присъствието на Ръководството на Сухопътните войски и командирите на всички военни формирования днес, 17 януари, се проведе анализ на подготовката на Сухопътните войски през 2012 г.
„Това беше една наистина успешна година за нас” каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов в обръщението си към участниците във форума. „Изпълнихме всички планирани задачи по трите мисии на Въоръжените сили, не малка част от усилията ни бяха насочени към изпълнение на задачите, поставени в Бялата книга на отбраната и Въоръжените сили на Република България, Указанията на министъра на отбраната и на началника на отбраната и Плана за подготовка на Сухопътните войски през 2012 година.”
Генерал-майор  Ненов припомни успешно преминалите през ... още
На 17.01.2013 г в Сливен представителни подразделения и военният оркестър към в.ф. 22220 – Сливен, с командир полковник Христо Стаматов, участваха в тържествено честване на 135-тата годишнина от освобождението на града от османско иго.
Честването, организирано от община Сливен и Центъра за подготовка на специалисти, се състоя на площад  „17 януари”. Кметът инж. Кольо Милев произнесе тържествено слово по повод годишнината. Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен отслужи сливенският митрополит Негово Високопреосвещенство Йоаникий. Военен ритуал, маршови изпълнения, поднасяне венци и цветя бяха част от честването на годишнината.
Сред гостите бяха областният управител Марин Кавръков, заместник-кметът Иван Славов, представители ... още
На 16 януари в основно училище „Васил Левски” град Белене се проведе среща с ученици от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 28880.
В тази трета поред среща ръководителят на клуба капитан Николай Николов представи на учениците историята на Българската армия и запозна децата с въоръжението в армията от нейното създаване до днес. Децата бяха силно заинтересувани, задаваха много въпроси и заявиха, че очакват с нетърпение следващата среща.
 
Днес, 16 януари 2013 г., командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и командирът на 2 мбр бригаден генерал Любчо Тодоров се срещнаха с областния управител на област Стара Загора Недялко Недялков в областна администрация – Стара Загора. На срещата бяха обсъдени въпроси по взаимодействието между военно формирование 24150 – Стара Загора и областна администрация в Стара Загора по третата мисия на Въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време” – оказване на помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи.
По-рано в гарнизонния военен клуб в Стара Загора се проведе анализ на подготовката на 2-ра механизирана бригада за 2012 г. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов благодари за ... още
 
Представителни подразделения от състава на военно формирование 32990 – Пловдив взеха участие в ритуала по полагане на венци по случай 135-та годишнина от освобождението на Пловдив, който се проведе днес (16.01.) пред бюст-паметника на капитан Бураго в градската градина на град Пловдив.
На тържеството присъстваха кметът на гр. Пловдив Иван Тотев, председателят на общинския съвет Илко Николов, командирът на военно формирование 32990 бригаден генерал Пламен Лилов, директорът на историческия музей, кметове на райони и други представители на местната власт.
Венци бяха поднесени от името на областния управител на област Пловдив, кмета на града, консулите на Руската Федерация и на Украйна, районните кметове в гр. Пловдив, военно-патриотични съюзи, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени