• Поклон пред паметта на загиналите български воини във войните за национално обединение на територията на Република Северна Македония

  • „PLATINUM LION 24“ постигна целите си

  • Сухопътните войски продължават да развиват способностите си

   
   
НОВИНИ
 
На 19.10.2012 г. военнослужещи от състава на военно формирование 26400-Благоевград и Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски участваха в отбелязването на 100 годишнината от освобождението на град Неврокоп ( днес Гоце Делчев). Програмата за отбелязване на годишнината включваше ритуал по тържествено откриване на паметна морена на Пейо Крачолов Яворов- първият кмет на град Неврокоп (днес Гоце Делчев) и поднасяне на венци пред паметника на Гоце Делчев.  Кулминацията на тържествета беше тържествена проверка (заря), на която присъстваха заместник-командирът на Сухопътните войски  бригаден генерал Нейко Ненов, началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Андрей Боцев, народни представители от 41-во Народно събрание, граждани на ... още
 
На 18.10.2012 г. в 68 бригада „Специални сили”, в тържествена обстановка беше отбелязан Денят на парашутиста от БА. Приветствени слова пред строения личен състав и гостите произнесоха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов и командирът на 68 бригада „Специални сили” бригаден генерал Пламен Лилов. Бяха прочетени поздравителни адреси и заповеди за награждаване на военнослужещи по случай празника от Министъра на отбраната г-н Аню Ангелов, Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, Командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и командира на 68 бригада „Специални сили” бригаден генерал Пламен Лилов.
Честването продължи с полагане на венци и цветя на паметната плоча, на загиналите ... още
 
На 17.10.2012 г. в Командването на Сухопътните войски беше тържествено  отбелязан  Деня на военния парашутист от Българската армия и 68-та годишнина от първия боен ден на Парашутната дружина. „В навечерието на всеки професионален празник е хубаво да се обърнем към историята, за да си спомним за нашите поводи за гордост, които са ни завещали предците. Да анализираме постигнатото и да докажем, че сме достойни техни наследници” каза заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов, припомняйки славната история на Парашутната дружина. Бригаден генерал Нейко Ненов изказа своята и на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодарност към военнослужещите и цивилните служители от отдел „Специални ... още
По повод празника в град София ще бъдат проведени тържествени ритуали с участието на офицери от Командването на Сухопътните войски:
 
1. Тържествен ритуал за полагане на венци и цветя на “Алея на парашутиста” в Централни софийски гробища – от 10.00 ч. на 18.10.2012 г. на Централните софийски гробища.
 
2. Тържествен ритуал за полагане на венци и цветя паметника на героите – парашутисти на площад “Народно събрание” – от 12.15 ч. на 18.10.2012 г. на площад «Народно събрание».
 
18 октомври  е определен за  празник на 68 брспс.
 
Програмата на празника в гр. Пловдив ... още
 
С тържество шуменското военно формирование 54060 отпразнува своята 10-а годишнина. Военната структура е продължител на славните традиции на създадения преди 128 години 7-ми Преславски полк.
Тържественият строй на военното формирование, на плаца на шуменския военен факултет на Националния военен университет "Васил Левски", бе приет от неговия командир подп. инж. Веселин Христов. В словото си командирьт проследи успехите на военната единица, участвала успешно не само в редица национални и международни военни учения, но и в спасителни акции на граждански обекти по време на природни бедствия. За постигнати високи успехи в учебната и бойната дейност бяха наградени отличили се в службата военнослужещи.
Гости на празника бяха областният управител ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени