• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
На 13 и 14 ноември в  гр.Карлово се проведе държавно военно първенство по футбол под егидата на националната  военно спортната федерация.
Финалистите от четирите военно спортни клуба в страната се срещнаха в Розовата долина където играха двата полуфинала.
ВСК „Стрямци-61” Карлово победи Войсковия университетски спортен клуб на НВУ „ВасилЛевски” Велико Търново с 3:0, а ВСК „Атия – 2007” се наложи над ВСК„Артилерист” Асеновград с 5:3  след дузпи. В редовното време 1:1.
На финала „Стрямци-61” надиграха „Атия – 2007”   с 5:0.
На първенството присъстваха генерал-майор от резерва Йордан Йорданов, полковник Христо Зафиров като членове на управителния ... още
Днес, 15.11.2012 г., по случай празника на Сухопътните войски, на полигон „Сливница” се проведе традиционния турнир по стрелба с автомат „Калашников” за купата на Командира на Сухопътните войски и турнир по стрелба с пистолет „Макаров” за представителите на СМИ.
В щафетна стрелба с автомат „Калашников” на първо място се класира отборът на в.ф. 46690 – Пловдив, на второ място в.ф.32990 – Пловдив, на трето в.ф. 26400 – Благоевград. В дисциплината „Военен трибой” индивидуален първенец е с-на Димитър Димитров от в.ф. 24620 – Свобода, отборен първенец в тази дисциплина е в.ф. 32990 – Пловдив. Комплексен първенец в турнира по стрелба и носител на купата на Командира на Сухопътните войски е ... още
Днес,  14.11.2012 г., от 10.00 часа  в Административната сграда на бул.”Тотлебен” 34 се проведе протоколна среща за представяне на  новоназначения военен аташе на              Р Украйна полковник Виктор Руденко.
Генерал-майор Ненов запозна полковник Руденко със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия.
Обсъдено бе и двустранното военно сътрудничество на Сухопътните войски Българската армия  със Сухопътните войски  на  Република Украйна.
На края на срещата Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов благодари на отпътуващия аташе по отбрана полковник Олександър Романюк за отличната съвместна ... още
Като част от честванията на празника на Сухопътните войски, на 08.11.2012 г. от 11 часа на  територията на гарнизонен учебен център „Николаево” се проведе „Ден на бойното майсторство”. Участваха военнослужещи от военните формирования от гарнизон Плевен.
Началникът на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев запозна гостите и журналистите с развитието на Сухопътните войски през годините, мисиите зад граница, в които са участвали военнослужещите от гарнизона и с характеристиките на ГУЦ „Николаево”. Бяха направени демонстрации на част от възможностите на различни образци оръжие, което е на въоръжение в сухопътните формирования, разположени в Плевен. Сформирани бяха отбори по стрелба с АК ... още
 
На 08.11.2012 г. на полигон Ново село сe проведе ВИП-ден на тактическото учение „Съюзна сила 12“, което е определено за финален етап в 18-месечния процес на подготовка и оценяване на 1-ва батальонна тактическа група. Тя е сформирана от състава на 61-ва механизирана бригада и е в съответствие с новата визия за развитие на Сухопътните войски на БА.
По време на ВИП деня, 1-ва батальонна бойна група изпълнява широк спектър от операции по установяване на сигурност в зоната за отговорност. Бяха наблюдавани: действия на рутинен патрул и на конвой, осигуряване на логистичен конвой при попадане в комбинирана засада. Последваха действия на силите за бързо реагиране в отговор на атака срещу конвоя и блокиране и унищожаване на нападателите. В хода на учението ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени