• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в землището на град Смядово

  • ПЪРВА КВАЛИФИКАЦИОННА СРЕЩА МЕЖДУ ОТБОРИТЕ НА ВСК „СТРЯМЦИ - 61” – КАРЛОВО И ВСК „АЛПИНИСТ” - СМОЛЯН

  • Победа за отбора по футбол на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
На 20 юни 2012г. заместник – министърът на отбраната господин Валентин Радев беше при военнослужещите от Сухопътни войски, които работят за прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш”. 
130 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи  за визуално претърсване и маркиране на открити боеприпаси продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
През вчерашния ден, 20 юни,  бяха открити и изнесени 23 броя невзривени ... още
На 19 юни 2012г. заместник - командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов беше при военнослужещите от Сухопътните войски, които работят за прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш”. 
Посещението на бригаден генерал Ненов започна с кратък брифинг на ръководителя на групата работеща в тактическия оперативен център полковник Иван Сяров, след което продължи с разговори с военнослужещите от състава на специализираните групи. На тях бригаден генерал Ненов, акцентира върху значимостта на операцията и важността от стриктното спазване на мерките за безопасност.
Бригаден генерал Ненов, заедно с  министъра на земеделието и храните г-н Мирослав ... още
На 18 юни 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 44200 – Стара Загора от Сухопътните войски, с ръководител капитан Йордан Йорданов унищожи 1 брой ръчна отбранителна граната, открита в землището на с. Лясково, община Стара Загора и 1 брой танков снаряд, открит в розов масив край пътя между селата Шейново и Ясеново, община Казанлък.
На 19.06.1918г. е разкрит първия щат за военен химик в Министерството на войната. Във връзка с това със заповед на Министъра на войната № 279/19.06.1918г., датата 19 юни е обявена за празник на военния химик.
На днешния ден военнослужещите от военни формирования 42600 – Мусачево и 22790 – Горна Оряховица, от състава на Сухопътните войски отбелязаха тържествено своя професионален празник.
В словото си пред строените редици командирът на 38 полк за ЯХБЗиЕ -Мусачево подполковник Васко МИХАЙЛОВ отбеляза, че в своята 94 годишна история войските за ядрена, химическа и биологическа защита се утвърдиха като модерни специални войски със значителна роля за защита на населението и армията в мирно и военно време.
От името на командването на Сухопътните войски на ... още
От 13 до 29.06.2012г. в района на летище Крумово се провежда съвместна българо – американска подготовка „Тракийска пролет – 2012” с участието на сили и средства от Министерството на отбраната и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната, формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Военноморските сили, от специализираните подразделения на Министерството на вътрешните работи и формирования от Силите на САЩ в Европа.
„Тракийска пролет” се провежда за 3-ти път в района на летище „Крумово” като съвместното учение представлява етап от подготовката на подразделенията от силите за специални операции за участие в мисии.
Началото на настоящата българо-американска подготовка бе дадено с изпълнение на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени