• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от военно формирование 44220 – Пловдив, от състава на 55-ти инженерен полк, взеха участие днес, 29 октомври, в ритуал за откриване на паметна плоча по случай 100-годишнината от обявяването на Балканската война. Тържественото мероприятие се проведе в района на Централната жп гара в град Пловдив и в него взеха участие областният управител на област Пловдив Здравко Димитров, бригаден генерал от резерва Янко Янев, проф. Андрей Пантев от Пловдивския университет, членове на родолюбиви организации и съюзи.
Бяха поднесени венци и цветя от различни организации и граждани.
 
На 26 октомври 2012 г., по повод празника на град Сливен – Димитровден, 
военнослужещите от Център за подготовка на танкови подразделения (ЦПТП), с командир полковник Христо Стаматов, участваха в тържествен  военен ритуал по издигане знамената на Република България, на град Сливен, на Европейския съюз и поднасянето на венци и цветя пред паметника на  Хаджи Димитър и на сливенските възрожденци. Ритуалът беше съпроводен от изпълненията на  Военният духов оркестър – химна на Република България и маршове.
 
В края на седмицата по време на изнесена пресконференция на министъра на отбраната в Рибарица бяха поканени да присъстват командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник - командирът на Сухопътните войски  бригаден генерал Нейко Ненов, началникът на отдел „Специални сили” в Командването на СВ полковник Димитър Шивиков и началникът на канцеларията на командира на СВ полковник Любчо Тодоров.
Министър Ангелов заяви, че това е последното им представяне с настоящите им звания и че от първи ноември 2012 г. ще влязат в сила промените в командването на Сухопътните войски и на двете механизирани бригади.
Така, след като президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили господин Росен Плевнелиев връчи пагоните с новите по-високи ... още
 
На  24.10.2012 г. военнослужещи от състава  на военно формирование      26 400 - Благоевград и Представителният военен духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в тържествените мероприятия посветени на 100 годишнината от освобождението на град Разлог. Бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Васил Левски на площада пред община Разлог. На мероприятието присъстваха кметът на общината инж. Красимир Герчев, командирът на военно формирование 26 400 - Благоевград подполковник Васил Челенков, народни представители и много граждани.
 
На 24.10. 2012 г. военнослужещи от състава на военните формирования 42800, 22160, 38220 – гр. Плевен взеха участие в  ритуал по поднасяне на венци пред братската могила на загиналите воини от Лейбгвардейския московски полк през Руско-турската освободителна война в парк „Генерал Лавров” край село Горни Дъбник обл. Плевен.  
На честването присъстваха г-н Тошко Гетов – заместник - областен управител на област Плевен, г-н Борислав Станимиров – кмет на община Долни Дъбник, бригаден генерал Красимир Кънев – командир на 61 механизирана Стрямска бригада, г-н Владимир Климанов – Генерален консул на Русия, народни представители.
Бяха поднесени венци от името на Председателя на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени