• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
По повод празника в град София ще бъдат проведени тържествени ритуали с участието на офицери от Командването на Сухопътните войски:
 
1. Тържествен ритуал за полагане на венци и цветя на “Алея на парашутиста” в Централни софийски гробища – от 10.00 ч. на 18.10.2012 г. на Централните софийски гробища.
 
2. Тържествен ритуал за полагане на венци и цветя паметника на героите – парашутисти на площад “Народно събрание” – от 12.15 ч. на 18.10.2012 г. на площад «Народно събрание».
 
18 октомври  е определен за  празник на 68 брспс.
 
Програмата на празника в гр. Пловдив ... още
 
С тържество шуменското военно формирование 54060 отпразнува своята 10-а годишнина. Военната структура е продължител на славните традиции на създадения преди 128 години 7-ми Преславски полк.
Тържественият строй на военното формирование, на плаца на шуменския военен факултет на Националния военен университет "Васил Левски", бе приет от неговия командир подп. инж. Веселин Христов. В словото си командирьт проследи успехите на военната единица, участвала успешно не само в редица национални и международни военни учения, но и в спасителни акции на граждански обекти по време на природни бедствия. За постигнати високи успехи в учебната и бойната дейност бяха наградени отличили се в службата военнослужещи.
Гости на празника бяха областният управител ... още
 
Днес, 16.10.2012 г. командирът на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев заминава за Висбаден, Германия за участие в двадесетата годишна конференция на Сухопътните войски на Европейските държави. Предстоящата конференция на Командващите на Сухопътните войски на европейските страни ще продължи до 18 октомври и темата й ще бъде «Изграждане на способности за несигурно бъдеще». Тази конференция е уникален форум, даващ възможност за провеждане на дискусии, свързани с актуални военни въпроси, възникващи в хода на дейността на Сухопътните войски на страните от Европа. Обсъжданите теми и споделените идеи по време на този форум винаги са били от изключителна полза и дават насоки за развитието както  на бойната подготовка на Сухопътните войски на ... още
На 12.10.2012 г. военнослужещи от 101 алпийски батальон от състава на 68 бригада Специални сили взеха участие в откриване на паметна плоча. По време на освободителната мисия на 21 пехотен Средногорски полк в Централните Родопи по време на Балканската война, командирът на полка полковник Владимир СЕРАФИМОВ гостоприемно е поканен и се настанява с част от щаба си в къщата на устовският  първенец Иван Атанасов СУЛИНАДЖИЕВ.
Това става на 12 октомври 1912 г., след като части от полка освобождават град Смолян. Събитието предхожда тежките, но победни боеве при село Аламидере / днес Полковник Серафимово/.
По този повод на къщата на Иван СУЛИНАДЖИЕВ бе поставена паметна плоча за да знаят идните поколения своята история. На събитието присъстваха началникът на щаба на 101 ... още
 
По повод 100 годишнината  от Балканската война на 10 октомври 2012 г. военно формирование 28330 – Смолян  и Държавен архив - Смолян откриха съвместна изложба "100 години свобода в Родопите".
Тържественото откриване на изложбата стана в залата на държавния  архив в град Смолян  и на него присъстваха командирът на военно формирование 28330 – Смолян подполковник Димитър Кацаров, секретарят  на област Смолян госпожа Петя Пампорова, представители на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, военноинвалиди много ученици и граждани на град Смолян и военнослужещи от военното формирование.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени