• Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
На 13.09.2012 г. в 9.00 часа на стадиона в Сливен беше открито държавното военно първенство по лека атлетика за 2012 г. С изпълнение на Военния духов оркестър на Център за подготовка на танкови подразделения, вдигане на националния флаг, приветствени думи и комбинация от воинска точност и състезателен хъс беше даден тържественият старт, а минути след това и спортният.
Първенството се провежда по линия на Национална военна спортна федерация с председател вицеадмирал Пламен Манушев и под ръководството на организационен комитет с председател командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-председател бригаден генерал Марин Начев и членове: полковник Христо Зафиров, подполковник Венелин Дерибеев, Матей Масов и секретар Николай Крулев.
Индивидуално и ... още
Днес, 13 септември, личният състав на военно формирование 28880 -Белене и военно формирование 44220 – Пловдив от състава на Сухопътните войски, отбелязват Празника на Инженерни войски.
Празничните мероприятия започнаха в 10:00 часа с тържествено събрание и продължиха със спортни мероприятия.
По повод празника на Инженерни войски със заповед на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев бяха наградени военнослужещи, показали отлични резултати в учебно-бойната дейност. Наградени бяха военнослужещи и от командира на военно формирование 28880 – Белене, полковник Иван Стоянов.
На мероприятията, организирани по случай празника присъстваха заместник-кмета на Община Белене г-н Момчил Спасов, председателя на общински съвет г-н Стефан Николов ... още
Днес, 13.09.2012 г. продължават действията на модулно формирование  в потушаването на пожара в с. Горно Раково, община Невестино, област Кюстендил. В борбата с огнената стихия се включиха 40 военнослужещи от състава на военно формирование 26400-Благоевград и 4 броя високо проходими автомобила. Районът на действие на модулното формирование е землището на с. Горно Раково, община Невестино, област Кюстендил. Общ ръководител и координатор с кризисния щаб от състава   на военно формирование 26400 е майор Истилиян Дуков, а ръководител на модулното формирование е капитан Будин Каньов.
На 12.09.2012 г. временно изпълняващият длъжността командир на в.ф.52740-Хасково майор Николай Александров  взе участие в организираната от Областното управление на Пожарна безопастност и защита на населението и Областната администрация на град Хасково,  кръгла маса на тема „В борба с природните стихии”. Мероприятието бе организирано по повод традиционната Седмица на пожарната безопасност и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН - 14 септември. Участваха представители на различните власти и служби на територията на областта, които действат при ситуация на криза.
На 11 септември 2012 г. от 11.00 часа на площад “Хаджи Димитър” официално беше посрещната 13 лекопехотна рота, която участва в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина АЛТЕА и отговаря за охраната на база „Бутмир”. Национален командир на контингента е подполковник Красимир Динев. Капитан Ради Радев е командир на 13 лпр, а военнослужещите, включени в 13 лпр са от състава на Центъра за подготовка на танкови подразделения – Сливен с командир полковник Христо Стаматов.
 
В церемонията участваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник-командващият на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. Във вълнуващото посрещане се ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени