• Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
По искане на изпълняващия функциите на областен управител на Хасково Николай Нанев и разпореждане на командира на Сухопъните войски генерал-майор Стефан Василев, днес 10.08.2012 г. в 06.00 часа модулно формирование за гасене на пожар от военно формирование  52740 – Хасково се включи в гасеното на пожара в района на с. Динево, община Хасково. Модулът е в състав от 50 човека с ръководител майор Петко Петков
 От 06.00 часа друго модулно формирование за гасене на пожар от военно формирование 5250 – Ямбол в състав от 58 военнослужещи с ръководител майор Моньо Монев се включи в гасенето на пожара в местността «Бакаджика» край гр. Ямбол.
На 08.08.2012 г. на площад „Централен” в гр. Пловдив се проведе тържествена церемония по посрещането на 22-я контингент от Въоръжените сили на Република България, който участва в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ИСАФ) в Кабул, Афганистан.
В нея взеха участие президентът на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев, заместник-министърът на отбраната Валентин Радев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, представители на Министерството на отбраната, на местната власт и общественици от Пловдив и региона.
В обръщението си към контингента президентът Росен Плевнелиев благодари на ... още
100 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – «Стралджа – Мараш” .
Днес,07.08.2012 г., общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 110,7дка, открити  са 958 бр. невзривени боеприпаса  и 660 кг скрап.
Към днешна дата, общо прочистената площ е 23778,8 дка, открити са 12394 бр. невзривени боеприпаса и 6141 кг. скрап.
Утре 08.08.2012 г. продължават дейностите по повърхностното прочистване на участъците, транспортиране и сдаване в склада на „Берета Трейдинг” на откритите невзвривени боеприпаси и взривни остатъци
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
100 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – «Стралджа – Мараш” .
Днес,06.08.2012 г., общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 101,3 дка, открити  са 449 бр. невзривени боеприпаса  и 550 кг скрап.
Към днешна дата, общо прочистената площ е 23677,8 дка, открити са 11436 бр. невзривени боеприпаса и 5481 кг. скрап.
На 04.08.2012г. военнослужещите от военно формирование 28330 – Смолян участваха в тържествата по случай 109 години от Илинденско - Преображенското въстание, които се състояха в село Славейно, община Смолян. От 11.30 часа бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Пейо и Кольо Шишманови в центъра на селото, а от 20.30 часа се проведе тържествена проверка (заря). На честванията присъстваха кметът на община Смолян господин Николай Мелемов, представители на Тракийските дружества, Председателят на общинският съвет на СОСРЗ, жители на селото и наследници на илинденци от този край.
 
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени