• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
На 2 септември военнослужещи от военно формирование 32420 - Русе под ръководството на майор Валентин Иванов взеха участие в тържественото възпоменание и поднесоха венци по случай  96 години от Тутраканска епопея. Церемонията се проведе в близост до град Тутракан на Мемориален комплекс „Военна гробница-1916 г.”, където ежегодно се стичат хиляди потомци на загиналите воини.
Тутраканската операция ще остане в историята с поставянето на героичното начало на освободителния поход в Добруджа. Тя е образец на настъпателна операция на българската армия.
Тутраканската епопея прослави българското оръжие и героизма на българския войник в цяла Европа.
Церемонията бе организирана от  община Тутракан, Исторически музей и Общинско сдружение за ... още
На 31.08.2012 г. в района на военно формирование 48430-Стара Загора се проведоха мероприятия по случай празника на 2 механизирана бригада-Стара Загора и 14-ата годишнина от създаването й.
Втора механизирана бригада, от състава на Сухопътните войски на Българската армия, е наследник на славната Осма пехотна Тунджанска дивизия, която взема участие във всички войни за обединението и защитата на независимостта на България, а в следвоенната ни история е наследник на Втора мотострелкова дивизия.
Слово по случай празника произнесе командирът на бригадата бригаден генерал Петър Петров.
В програмата за отбелязването на празника бяха включени церемония по откриването на паметна плоча на Осма пехотна Тунджанска дивизия и Втора мотострелкова дивизия, на която присъстваха ... още
Днес, 31 август 2012 година, продължава участието на военнослужещи от Сухопътните войски при гасенето на пожарите в област Хасково и  област Кюстендил.
Под ръководството на капитан Светослав Везев 50 военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково участват в гасенето на пожара между селата Любеново и Родопи, община Хасково.
Друго  модулно формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия от 25 военнослужещи и ръководител майор Истилиян Дуков от  състава на военно формирование 26 400 – Благоевград ще продължат гасенето на пожара в местността Бели бор – „Рилска света обител”, община Рила.
 
И днес, 30 август 2012 година продължава участието на военнослужещи от Сухопътните войски при гасенето на пожарите в област Ямбол и Рила планина.
35 военнослужещи с 4 броя военна техника и ръководител майор Костадин Бърдарски  от военно формирование 26 400 – Благоевград ще помагат при  гасенето на пожара в местността Бели бор – „Рилска света обител”.
42 военнослужещи под ръководството на  майор Моньо Монев  от военно формирование 52590 – Ямбол  ще гасят пожара в района на село Малко Кирилово,  община Елхово.
 
Във връзка с  изпълнение на  задълженията на Република България по Виенския документ – 2011 (ВД-2011), вчера 29.08.2012 г., Единният център за начална подготовка в град Плевен бе посетен от инспекторска група с представители на Република Сърбия
Чуждестранните наблюдатели бяха посрещнати от командира на Единния център за начална подготовка полковник Николай Бешев, който  ги запозна със структурата и  задачите на военното формирование.
По време на визитата наблюдателите разгледаха учебно-материалната база и  посетиха  музея на формированието.   
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени