• НА ДОБЪР ПЪТ по повод пенсионирането на майор Ивайло Цветков-старши експерт в отдел „Подготовка“ в КСВ, му пожелават Ръководството и колегите от Сухопътни войски.

  • Представителни формирования от Сухопътните войски ще участват в ритуали по повод 148 години от Априлската епопея

  • Демонстрация по военно-приложни бойни спортове във формирование на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
На 20 април 2012 г. военнослужещи от в.ф. 34750 – Карлово ще вземат участие в град Стрелча в митинг-поклонение по повод 136 години от Априлско въстание. По време на неговото провеждане, съвместно с представителите на общината и гражданите на града, с военен ритуал те ще положат венци и цветя пред паметниците на  Васил Левски, Панайот Волов и полковник Тимирязев.
Военнослужещите ще посетят  фотодокументална изложба и ще присъстват на мултимедийна прожекция, които ще възпоризведат  събитията по време на Априлското въстание от 1876 г.
В съответствие с плана на подготовка на командирите, щабовете и военните формирования, за времето от 17 до 19 април, в гарнизон Казанлък, под формата на тактическо учение с използване на войски на местността се извърши сертификация на самоходен артилерийски дивизион от състава 61 механизирана бригада.
Учението се явява финален  етап на 3 годишния цикъл за подготовка и потвърждаване на оперативната съвместимост и бойната готовност на самоходния артилерийски дивизион, като декларирано подразделение за силите на НАТО с по-ниска степен на готовност.
Целта на учението  бе да се оценят способностите на щаба на  самоходния артилерийски дивизион да планира, подготвя и провежда операции, като формирование за бойна поддръжка от състава на 61 механизирана ... още
Днес 18.04.2012 г. в командването на Сухопътните войски се проведе работна среща на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев с екипа от  Центъра за гражданско-военни отношения Монтерей, САЩ. Негови представители в  продължение на две години оказваха методическа помощ за извършване на Прегледа на структурите на Въоръжените сили на Сухопътните войски и  Българската армия.
По време на срещата генерал-майор Стефан Василев направи преглед на извършената съвместна  дейност и благодари на представителите на Центъра  за помощта,  която те са им оказали. Като много полезен резултат от тази дейност той посочи въвеждането на хибридния модел  при планирането и подготовката на малките войскови единици, обучението на военнослужещите от ... още
На 10 април 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски, с ръководител старши сержант Здравко Зарев унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит в землището на с. Яхиново, община Дупница.
На 11 април 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 28880 - Белене от Сухопътните войски, с ръководител капитан Любомир Любомиров унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит в землището на с. Върбица, община Плевен.
На 12 април 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 54060 - Шумен от ... още
В изпълнение на мисия „Принос към националната сигурност в мирно време” и съгласувано с ръководството на община Стара Загора от 04.04. до 06.04.2012г. подвижен лекарски екип от военно формирование 24150 – Стара Загора проведе безплатни медицински прегледи на жителите на с. Ловец, с. Козаревец, с. Борово,   с. Самуилово и с. Воденичарово, област Стара Загора.
По време на тяхното провеждане медицинският екип измери кръвното  налягане, направи кардиограми  и установи здравния статус на 84 жители на посочените населени места.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени