• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
Представители на ръководството  на Сухопътните войски се срещнаха днес, 28 август, с новоназначения военен аташе на Република Полша полковник Адам Зугай.
По време на разговорите гостът бе запознат накратко със състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия и бе  обсъдено двустранното военно сътрудничество и между Сухопътните войски  на Република България и Република Полша.
Заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов благодари на досегашния военен аташе на Република Полша полковник Славомир Виха за доброто взаимодействие при съвместната работа между Сухопътните войски на двете страни и изрази увереност, че за в бъдеше двустранното сътрудничество ще продължи да се развива.
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението в ралзилчни райони на страната.
Вчера  край село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт” 100 военнослужещи от състава на Специализирана тактическа група извършиха  прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – „Стралджа – Мараш”. През деня  те разузнаха и повърхностно почистиха   площ от 29,30 дка, откриха 733  бр. невзривени боеприпаса  и 270 кг скрап.
През вчерашния ден продължи и оказването на помощ от военнослужещите от модулно формирование за овладяване и/или ... още
От  вчера, 27.08.2012г в Център за подготовка на танкови подразделения (ЦПТП) – Сливен започна  обучение на 41 военнослужещи от Сухопътни войски за придобиване на първо сержантско звание. То ще завърши в края месец  септември, когато военнослужещите ще преминат изпити по огнева подготовка, тактико-специална подготовка, строева и физическа подготовки.
В периода от 13 до 24 август военнослужещите от инженерните водолазно-разузнавателни формирования на Сухопътни войски проведоха лагерен сбор по водолазна подготовка във Военноморска база Бургас.
 От 6 до 10 август лагерният сбор се състоя във военно формирование 28880 – Белене, след което същият продължи във Военноморската база. 
В хода на занятията по водолазна подготовка военнослужещите отработиха задачи по водолазни спускания в различни условия, включващи практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство, подводни инженерни работи, устройване на проходи в подводни заграждения и др.
На 23 август военнослужещите преминаха изпит пред водолазно- квалификационна комисия от Военноморска база Бургас, за ... още
                                                    
                                                        ДО  ПОЛКОВНИК МИТКО ЙОЦОВ
КОМАНДИР НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ
34200 - ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени