• Турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ в 55-ти инженерен полк

  • Военнослужещи от 1-ви разузнавателен батальон популяризират военната професия

  • Центъра за подготовка на специалисти проведе турнир по стрелба с пистолет „Макаров“ в чест на празника на Българската армия

   
   
НОВИНИ
По традиция на 17.01.2011 г. от 11.00 часа на площад „17 януари” в квартал „Клуцохор” в гр. Сливен тържествено бе отбелязана 134-та годишнина от освобождението на града от османско иго. В ритуала участваха представителни части на военно формирование 22220 - Сливен и военният духов оркестър.
На тържествения ритуал присъстваха кметът на Сливен, бригаден генерал от резерва Кольо Милев, областният управител г-н Марин Кавръков, председателят на общински съвет Сливен г-жа Соня Келеведжиева, заместник -областният управител г-н Христо Карабекиров,  зам. кметът на община Сливен г-н Иван Славов, представители на държавни и общински институции, на политически партии и организации, много граждани.
В памет на загиналите бяха отслужени заупокойна молитва ... още
На 16.01.2012г. военнослужещи от военно формирование 32990 – Пловдив взеха участие  в ритуал по полагане на венци по случай 134-та годишнина от освобождението на Пловдив от османско робство. Ритуалът се проведе на мемориалния комплекс „Капитан Бураго” и в участваха областния управител г-н Здравко Димитров, кметът на гр. Пловдив г-н Иван Тотев,  началникът на гарнизон Пловдив бригаден генерал Пламен Лилов, командирът на военно формирование 28000 – Граф Игнатиево бригаден генерал Цанко Стойков.
От името на председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, Областния управител, кмета на града, председателя на Общинския съвет, консула на Руската Федерация, районните кметове в гр. Пловдив, военно-патриотични съюзи, обществени и политически ... още
В периода 17 - 21 януари 2012 г. трима офицери от  военно формирование 34750 – Карлово ще вземат участие в съвместно обучение в тренировъчния  център на американската армия Висбаден –  Германия. Обучението се провежда в изпълнение на  Програмата за военни контакти на Европейското командване на Въоръжените сили на САЩ  и Министерството на отбраната на Република България за 2012 година.
Днес, 12 януари в съединенията на Сухопътните войски се провеждат анализите  на  състоянието и резултатите от подготовката през  учебната 2011 година в Сухопътните войски.
Командирът  на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев участва в провеждането на анализа във военно формирование 22160 - Плевен, а заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Нейко Ненов в анализа във военно формирование 34750 – Карлово.
На 12 януари  е празника на военното разузнаване. На този ден отбеляза своя празник и военно формирование 24620 – с. Свобода. То е създадено през 2001 година, а неговите военнослужещи са участвали в множество учения и мисии в подкрепа на международния мир и сигурност под егидата на ООН, Европейския съюз и НАТО.
В навечерието на празника във военното формирование бяха организирани  спортни състезания, а  днес в гарнизонния военен клуб в град Чирпан се проведе тържествено събрание-концерт. Освен личният състав на военното формирование участие в него взеха участие представители на местната власт и военно-патриотичните съюзи, ветерани от войните и офицери и сержанти от резерва.
По време на тържеството командирът на военното формирование полковник Стоян ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени