• НА ДОБЪР ПЪТ по повод пенсионирането на майор Ивайло Цветков-старши експерт в отдел „Подготовка“ в КСВ, му пожелават Ръководството и колегите от Сухопътни войски.

  • Представителни формирования от Сухопътните войски ще участват в ритуали по повод 148 години от Априлската епопея

  • Демонстрация по военно-приложни бойни спортове във формирование на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
От 7 май  до 15 юни 2012 г. подразделения от военно формирование 22220 – Сливен  ще проведат стрелби и тактически учения на полигон “Ново село”. В продължение на месец и половина те ще повишат полевата си натренираност. По време на подготовката е планирано да  се проведат ротни учения с бойна стрелба и батальонно учение. През този период военното формирование ще осигури и изпълнението на упражненията от контролните стрелби на курсантите, учащи в различни специалности в НВУ “Васил Левски”.
В Сухопътните войски започнаха мероприятията за честване на Деня на храбростта и празник на Българската армия – 6 май.
Във връзка с празника на 02.05.2012 г. във военно формирование 52740 -  гр. Хасково се проведе Ден на отворени врати. В него много ученици от  клубовете „Приятели на армията” от община Димитровград и община Хасково  посетиха формированието и се запознаха с въоръжението, техниката и снаряжението на военнослужещите. По време на посещението във военното формирование учениците наблюдаваха оказване на първа медицинска помощ на пострадал и други военни умения, представени от военнослужещите. Ден на отворените врати на 03.05.2012 г. се проведе и във военно формирование 28330 – ... още
На 03.05.2012г. във военно формирование 46690 - Пловдив се проведе  тържествен военнен ритуал за посрещане на първа оперативна група за обучение и връзка с  началник подполковник Евгений Динев  и четвърта оперативна група за обучение и връзка с  началник подполковник Йордан Бянков, които участваха в  операцията на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан – ISAF.
 
На тържеството Командирът на военно формирование 46690 полковник Радослав Янев поздрави военнослужещите от оперативните групи с успешното приключване на мисията и им връчи Награден знак „За участие в мисия”, грамоти и плочка с надпис „Афганистан 2012”.  
По време на мисията военнослужещите от Оперативните групи ... още
На 03.05.2012г. на централния градски площад в град Ямбол беше посрещнат личния състав от Единадесета рота за охрана на вътрешната зона на летище Кандахар, която участва в операцията на международните сили за поддържане на сигурността в  Афганистан.
На тържествения ритуал присъстваха министърът на отбраната г-н Аню Ангелов, началникът  на отбраната генерал Симеон Симеонов, началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Васил Димитров, Командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник-областния управител на област Ямбол г-н Димитър Иванов, кметът на община Ямбол г-н Георги Славов, близки и приятели на военнослужещите.
С приветствено слово към военнослужещите от контингента се обърна министърът на отбраната Аню ... още
Представителни подразделения от Сухопътни войски участваха в провеждане на тържествени проверки (зари) по повод 136-та годишнина от Априлското въстание.
На 30.04. 2012 г. военнослужещите и военният духов оркестър на военно формирование 34750 – Карлово взеха участие в тържествена проверка (заря) в    гр. Клисура.  На тържеството присъства министърът на отбраната на Р.България Аню Ангелов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, командирът на военно формирование 34750 – Карлово бригаден генерал Красимир Кънев, народни представители, общински съветници, представители на политически партии, не правителствени и културни организации. Слово за Априлското въстание произнесе кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов,  а ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени