• НА ДОБЪР ПЪТ по повод пенсионирането на майор Ивайло Цветков-старши експерт в отдел „Подготовка“ в КСВ, му пожелават Ръководството и колегите от Сухопътни войски.

  • Представителни формирования от Сухопътните войски ще участват в ритуали по повод 148 години от Априлската епопея

  • Демонстрация по военно-приложни бойни спортове във формирование на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
 
На 16.05.2012г. представителни подразделения от военно формирование 32990 – Пловдив и Представителният духов оркестър на ВВС взеха участие  в тържествена проверка (заря) в гр. Батак, организирана по случай 136-та годишнина от Априлското въстание. В ритуала взеха участие командирът на военно формирование 32990 – Пловдив бригаден генерал Пламен Лилов, областният управител на област Пазарджик – д-р Дончо Баксанов, кметът на Батак – Петър Паунов, Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай, представители на местната власт и на военно-патриотични съюзи, граждани  и гости на града.
Слова за Априлското въстание и неговото място в нашата история произнесоха областният управител на област Пазарджик – д-р Дончо ... още
 
Днес 16 май 2012 година командирът  на Сухопътните войски генерал-майор Стефан ВАСИЛЕВ се срещна с военнослужещите и цивилните служители от военно формирование 22 790-Горна Оряховица  и военно формирование 42600 – Мусачево. 
По време на срещите в девете формирования той запозна личния състав с предстоящите задачи пред Сухопътните войски до края на годината.  Генерал-майор Василев запозна военнослужещите с възможностите, които имат за  кариерно развитие и продължение на службата им в настоящите им формирования или други формирования на Сухопътните войски.
Военнослужещите зададоха  въпроси от различно естество на генерал-майор Стефан Василев, на които той отговори изчерпателно.
 
Днес, 15.05.2012 г., министърът на отбраната на Република България г-н Аню Ангелов посети военно формирование 22160 – Плевен. По време на посещението във военното формирование с него бяха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, областният управител на област Плевен Иван Новкиришки, заместник областният   управител на област Плевен Бойко Балтаков и кметът на град Плевен проф. д-р Димитър Стойков.
По време на посещението министърът на отбраната на Република България г-н Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев проведоха среща и разговаряха с  военнослужещите и цивилните служители от военното ... още
 
На 12 май над 900 военнослужещи от Сухопътни войски се включиха в кампанията на телевизия «BTV»  «Да изчистим българия за един ден». Своя принос за почистване на страната те дадоха в Пловдив, Стара Загора, Плевен, Горна Баня, Сливен, Шумен, Асеновград, Казанлък, Ямбол, с. Кабиле, с. Веселиново, Карлово, Смолян, с. Арда и с. Могилица, Калофер, Клисура и Мусачево. За своето участие в кампанията и свършената съвестно работа те получиха благодарност от представителите на местната власт в населените места.
 
На 11.05.2012 г. военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград  и Представителният  духов оркестър на Военновъздушните сили  взеха участие в провежданите мероприятия в град Брацигово по повод 136 годишнина от Априлското въстание. От 19.30 часа те се включиха в поклонението пред паметника на Васил Петлешков в парк Априлци, където в знак на признателност пред подвига на загиналите във въстанието поднесоха венци и цветя.
По-късно представителни блокове от военното формирование участваха в провеждането на тържествена проверка (заря). На нея присъстваха заместник-председателя на Народното събрание  господин Георги Пирински, представители на областната, местната и общинска власт, жители и гости на Брацигово. Слова за подвига на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени