• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
На тържественото събрание в читалище „Васил Левски” в Карлово по повод 20-годишнината на 61-ва бригада присъстваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, кметът на община Карлово Емил Кабаиванов, заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, началникът на щаба на Съвместното командване на силите бригаден генерал Васил Димитров, кметът на община Казанлък Галина Стоянова, кметове на общини от Розовата долина, генерал-лейтенант от резерва Гиньо Тонев, бившите командири на бригадата бригадните генерали от резерва Тодор Вангелов и Кольо Милев, ветерани и военнослужещи от бригада.
Получени бяха много поздравителни адреси, по случай празника на 61-ва бригада. Бяха наградени ... още
И вчера, 02.10.2012 г. на УП „Корен” продължи провеждането на КЩУ „Траен мир 2012”.
В хода на неговато провеждане военнослужещите и военните формирования бяха изправени пред нови изпитания. Съгласно плана на учението те трябваше да реагират на 25 ситуации, изискващи незабавни действия в условията на  различни инциценти. Трудностите, които военнослужещите трябваше да преодоляват бяха свързани с най-често срещаните кризисни ситуации, в които могат да попаднат военнослужещите по време на участие в мисия по опазване на мира.
Днес учението продължава.
На 1 октомври 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия от военно формирование 52740 – Хасково в състав от 3 военнослужещи унищожи 1 брой  40мм сигнална ракета намерена под чeшма в дворa на къща, в град Димитровград.
Ръководител на групата бе старши лейтенант Здравко Ангелов от военно формирование 52740 – Хасково.
 
На 01.10.2012 г. на ПУП „Корен” под ръководството на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и бригаден генерал Нейко Ненов, който е офицерът провеждащ учението продължи провеждането на КЩУ „Траен мир 2012”.
По време на тактико-строевите занятия бойните подразделения повишиха способностите си за действие и изпълнение на задачи в  различни ситуации и инциценти. Проведени бяха и бойни стрелби с различни видове въоръжение.
Днес, 02.10.2012 г. учението продължава.
 
На     ПУП „Корен”  продължава провеждането на  командна-щабното учение „Траен мир 2012”.
Съгласно плана на учението командирът на в.ф. 32990-Пловдив бригаден генерал Пламен Лилов докладва пред ръководството на учението плана  за  операцията. След утвърждаването му  започна нарастване на обстановката в съответствие с Плана за основните събития и инциденти. Бойните подразделения  заеха местата си в предварително изградените съоръжения и започнаха изпълнение на тактическите задачи , свързани с учението.
В изпълнение на плана на КЩУ „Траен мир 2012” на 30.09.2012 г. 68 бригада зае зоната си за отговорност и започна изпълнението на задачите по изграждането на буферна зона в ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени