• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха невзривен боеприпас, открит в землището на град Смядово

  • ПЪРВА КВАЛИФИКАЦИОННА СРЕЩА МЕЖДУ ОТБОРИТЕ НА ВСК „СТРЯМЦИ - 61” – КАРЛОВО И ВСК „АЛПИНИСТ” - СМОЛЯН

  • Победа за отбора по футбол на 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
126 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи  за визуално претърсване и маркиране на открити боеприпаси продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
През вчерашния ден, 25 юни,  бяха открити и изнесени 5 броя невзривени боеприпаси и 65 килограма взривни остатъци. Разузнати и повърхностно прочистени са вече 14,3% от общата засегната площ. Специализираните екипи  изпълняваха отново задачи в ниви засети с пшеница в землището на село Лозенец, община Стралджа при изключително тежки условия.
Днес, 26 юни, приоритетно ... още
В изпълнение на третата мисия на Българската армия „Принос към националната сигурност в мирно време” и на основание заповеди на министъра на отбраната на Република България г-н Аню Ангелов, на Началника на отбраната генерал Симеон Симеонов, на Командващия  СКС генерал-лейтенант Атанас Самандов и на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев е създадена организация за оказване на помощ на държавната и местната администрация по ликвидиране на последствията от инцидента в района на „Производствено-складова база за боеприпаси   - Стралджа – Мараш”, гр. Стралджа, област Ямбол с оператор „Берета Трейдинг” ООД – София.
В резултат на това през изминалата седмица 136 военнослужещи с 27 броя ... още
130 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи за визуално претърсване и маркиране на открити боеприпаси продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
През вчерашния ден, 21 юни,  бяха открити и изнесени 30 броя невзривени боеприпаси. Разузнатата и повърхностно прочистена е площ около 790 декара засети със земеделски култури. Специализираните екипи  изпълняваха задачи при изключително тежки условия, при стриктно спазване на мерките за безопасност.
Днес, 22 юни, приоритетно продължава визуалното претърсване и маркирането ... още
От 19 до 20 юни във войскови район Горна баня се проведе  тактическо учение за национално сертифициране на модул от рота CIMIC от състава на в.ф. 28610 – София  за участие в NRF-2013г. Командир на модула е капитан Милена Късльовска.
Комисия от Сухопътните войски с председател подполковник Николай Киров, провери готовността на модула за застъпване в дежурство. Беше изграден  CIMIC център, практически се проиграха ситуации от пълния спектър CIMIC задачи, като се ползваха утвърдените тактики, техники и процедури. Сертифицирането приключи с оценка „Отличен” за модула подготвящ се за участие в NRF-2013г.
Ден по-късно започна сертифицирането на взвод за радиационно и химическо разузнаване от 1 батальон за ЯХБЗ и Е от състава на в.ф. 42600 ... още
На 20.06.2012 г. в гарнизон Хасково се проведе Заключителният етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътни войски. Гости на военнослужещите по време на прегледа  бяха областният управител на област Хасково г-жа Ирена Узунова и заместник-кметът на града г-жа Недялка Сталева, както и много граждани.
В Заключителния етап на прегледа на любителското художествено творчество в Сухопътни войски. взеха участие най-добре представилите се  на прегледите във военните формирования индивидуални изпълнители и състави от 61 механизирана бригада - Карлово, 2 лека пехотна бригада - Стара Загора, 4-ти артилерийски полк - Асеновград, 55-ти инженерно-сапьорен полк - Белене, 110-ти логистичен полк - Пловдив, Центъра за подготовка на танкови подразделения - Сливен и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени