• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
Днес, 7.11.2012 г. в административната сградата на „Тотлебен” № 34 се състоя тържествената церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир на Сухопътните войски”. След прочитането на президентските укази за назначаване и повишаване в следващо генералско звание, генерал Симеон Симеонов благодари на генерал-лейтенант Стефан Василев за „неговата служба и всеотдайност” и каза, че е „още по-доволен”, че ще има възможността да работят по-отблизо. „На добър час, ние вярваме във вас!” беше пожеланието към новото ръководство на Сухопътните войски.
На свой ред генерал-лейтенант Стефан Василев, заместник-началник на отбраната, благодари за оказаното му доверие и за приноса на всички онези, с които е работил през годините ... още
На 06.11.2012 г. от 10.00 часа във военно формирование 34750 - Карлово се  проведе церемония по сдаване и приемане на длъжността «Командир на 61 мбр».
 Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов прочете указите за освобождаване на бригаден генерал Красимир Кънев от длъжността «командир на 61 мбр» и назначаването му за заместник – командир на  Сухопътните войски и указ за назначаване на бригаден генерал Димитър Шивиков за командир на 61 мбр.
Бригаден генерал  Кънев благодари на личния състав съвместната работа и постигнатите резултати .
Бригаден генерал Шивиков прие  бойното знаме на бригадата чисто и неопетнено.
Комисия от Сухопътните войски  с председател бригаден генерал Андрей ... още
Днес, 06.11.2012 г, с откриването на специално подредена експозиция в Националния военноисторически музей по повод 127 години от Сръбско българската война, бе сложено началото на честванията на Празника на Сухопътните войски – 19 ноември.
В присъствието на военнослужещи и цивилни служители от Командването на Сухопътните войски и на представители на НВИМ, полковник Гошо Мерджанов – заместник –началник на Щаба на Сухопътните войски откри експозицията, подредена специално за празника. В нея могат да бъдат видени експонати, представящи облеклото и  въоръжението на българските воини, участвали в Сръбско-българската война, отличия, с които са били награждавани, пленени сръбски оръжия, както и картини с епизоди от войната.
Полковник Мерджанов подчерта, ... още
На 1 ноември 2012 г. представителни части и Военният духов оркестър от Центъра за подготовка на танкови подразделения (ЦПТП) – Сливен, с командир полковник Христо Стаматов проведоха тържествена заря-проверка на площад „Свобода” в Русе в чест на 200-годишнината от рождението на видната българка Баба Тонка Обретенова. Част от тържествата са свързани и с годишнина от Балканската война. В края на октомври преди сто години е бил най-кръвопролитният бой от 6-дневните бойни действия на Пети Дунавски полк при Бунар-Хисар, когато с цената на над 6000 загинали и ранени българи са спрени 9 турски дивизии. Ритуалът бе организиран от Община Русе и Русенския гарнизон. Освен представителните части от ЦПТП – Сливен в тържествата участваха и военнослужещите от военно ... още
Днес, 01.11.2012 г., с тържествен ритуал в Командването на Сухопътните войски бяха изпратени в резерва началник на отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на Сухопътните войски” полковник Емил Симеонов и началникът на отдел „Разузнаване” в Командването на Сухопътните войски полковник Петко Маринов.
От името на ръководството на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев благодари на полковник Симеонов за огромния му принос при изготвянето на основните планиращи документи на Сухопътните войски. На  полковник Маринов генерал-майор Василев изказа сърдечната си благодарност за десетилетията безупречната военна служба в Сухопътните войски. На двамата той пожела здраве и успехи във всички начинания занапред.
 Генерал-майор Стефан Василев ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени