• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
На 26 ноември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия в състав от 3 човека, с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов от военно формирование 52740 – Хасково, унищожи 1 брой 76мм артилерийски изстрел, силно корозирал. Намерен е в землището на село Върбово, община Харманли.
На 23.11.2012 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети военните формирования на 61 мбр в гарнизон Карлово. Командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков представи основния команден състав, а заместник-командирът на бригадата полковник Христо Андреев запозна генерал-майор Ненов със структурата, задачите и дейността в бригадата.
Генерал-майор Нейко Ненов представи своите виждания за развитието на Сухопътните войски и изрази своята увереност, че и за напред 61 мбр ще продължи да решава успешно поставените задачи.
На 22.11.2012 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети военните формирования на 61 мбр в гарнизон Казанлък, където се срещна с командира на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков и основния команден състав на военните формирования.
По късно през деня генерал-майор Нейко Ненов се срещна с кмета на община Казанлък госпожа Галина Стоянова. На срещата присъстваха председателят на общинския съвет Николай Димитров, заместник-кметът по икономика, стопанска политика и управление на общинска собственост Петър Косев, командирът на бригадата бригаден генерал Димитър Шивиков и командирът на батальона за защита на силите подполковник Симеон Симеонов.
Генерал-майор Нейко Ненов запозна общинското ръководство с трите мисии на Българската армия по които ... още
На 22.11.2012 г., в Командването на Сухопътните войски беше проведена протоколна среща за представяне на новоназначения аташе по отбраната на Република Гърция у нас полковник Григориус Руманис. По време на срещата на госта бе изнесен брифинг за състоянието и перспективите за развитие на Сухопътните войски на Българската армия и бяха дискутирани въпроси по двустранното военно сътрудничество. Полковник Руманис изрази задоволство от отличните връзки между двете страни и изрази готовност усилено да работи за утвърждаването и задълбочаването на сътрудничеството между Сухопътните войски на двете страни. От Командването на Сухопътните войски присъстваха бригаден генерал Андрей Боцев – началник на щаба на Сухопътните войски и полковник Ивайло Братойчев.
На 21.11.2012 г. Златоград празнуваше 100 годишнината от Балканската война и от освобождението на града. В тържествата участваха военнослужещите от 101 алпийски батальон град Смолян.
Тържествата започнаха с  ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на загиналите във войните и продължиха с тържествена проверка (заря) в центъра на Златоград, в която взеха участие военнослужещи от 101 алпийски батальон. На честванията присъстваха заместник-министърът на отбраната на Република България Августина ЦВЕТКОВА командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко НЕНОВ, областният управител на област Смолян инж. Стефан СТАЙКОВ, областният управител на област Ксанти Република Гърция КАРАГУНИС, кмета на град Златоград Мирослав ЯНЧЕВ, народните представители Недялко ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени