• Модул за гасене на пожари от Сухопътните войски се включи в бoрбата с огнената стихия в село Отец Паисиево

  • Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

   
   
НОВИНИ
На 20.11.2012 г. беше отбелязан тържествено празника на военно формирование 26 400 – Благоевград. На тържествено събрание, посветено на празника командирът на формированието подполковник Васил Челенков произнесе приветствено слово. Бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от личния състав по случай празника на военното формирование. Празничната програма включваше рецитал от писателски клуб „Оксиморон”, демонстрация от клуба по бойни изкуства с ръководител Илия Илиев, програма-спектакъл на самодейни състави от военно формирование 26 400 и фолклорна формация „Мегдана” към Военен клуб Благоевград.
Гости на празника бяха началникът на военен отдел – Благоевград подполковник Петър Митев, представители от областно управление ... още
Празника на Сухопътните войски – 19 ноември беше отбелязан с дни на отворените врати в отделните военни формирания от състава на Сухопътни войски.
Освен възможността да видят различно въоръжение и бойна техника, гостите присъстваха на различни демонстрации а в някои формирования  взеха участие в турнири по стрелба, като специално място беше отделено и на най-малките.
По повод празника бяха наградени военнослужещи и цивилни служители, бяха поднесени венци и цветя, като в Карлово, Смолян и София бяха организирани и тържествени концерти с участието на представителния ансамбъл на Българската армия, местни фолклорни и танцови групи.
В чевстванията взеха участие и представители на местната власт. На всички, които уважиха празника на Сухопътните войски ... още
 
Днес в театър „Българска армия” се проведе тържествено събрание-концерт по случай празника на Сухопътните войски 19 ноември!
„Нашият ежедневен труд е насочен към изпълнение на задачи по трите мисии на Българската армия. В изпълнение на първата мисия „Отбрана” с гордост може да заявим, че през годината в Сухопътните войски няма провалени учения. По втората мисия „Подкрепа на международния мир и сигурност” и в този момент повече от 500 офицери, сержанти и войници от Сухопътните войски, с всяко свое действие, денонощно, на хиляди километри от родината, защитават честта на България. Всеки ден и във всяка ситуация ние сме готови да се притечем в помощ на населението, така както повелява третата мисия на Българската армия ... още
Част от тържественото честване на Празника на Сухопътните войски 19 ноември бе походът „По стъпките на Сливнишките герои” с участието на генералите, офицерите, сержантите и цивилните служители от Командването на Сухопътните войски, военнослужещи от военните формирования на войските и представители на местната власт на община Сливница, начело с кмета на общината господин Васко Стоилков.
На различни етапи от похода към основната колона се присъединиха и представители на Подофицерско дружество „Гургулят –потомци” и представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва от гр. Русе.
Началото на похода бе дадено пред Паметника на капитаните в района на бившето поделение в Сливница. Въпреки, че поделението отдавна вече не е ... още
 
На 12 ноември, понеделнник, започна тридневното тактико-специалнo учение (ТСУ) за сертифициране по CREVAL на инженерната-мостова рота за обща поддръжка и взвода за унищожаване на взривни материали от военно формирование 54470 от състава на 55 инженерен полк.
В първия ден на учението бяха изнесени брифинги от председателя на комисията полковник Светослав Халваджиев, началник на сектор „Подготовка и сертифициране на декларирани формирования” в командването на Сухопътните войски, командира на военно формирование 54470 майор Калоян Василев и командира на ротата капитан Атанас Атанасов.
Комисията и наблюдателите, представители от командването на НАТО в Мадрид, се запознаха с документацията за сертифициране.
В хода на оценяването на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени