• НА ДОБЪР ПЪТ по повод пенсионирането на майор Ивайло Цветков-старши експерт в отдел „Подготовка“ в КСВ, му пожелават Ръководството и колегите от Сухопътни войски.

  • Представителни формирования от Сухопътните войски ще участват в ритуали по повод 148 години от Априлската епопея

  • Демонстрация по военно-приложни бойни спортове във формирование на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
На 17 май 2012 г. на ГУЦ „ Тюлбето” в гарнизон Казанлък се проведе общоармейски шампионат по дуелна и щафетна стрелба. В шампионата участваха  отбори на Сухопътните войски, ВВС, ВМС, ВА „Г.С.Раковски”, НВУ „Васил Левски”, военни формирования 34750, 24150, 22160, 32990 и Военна полиция. Комисия под председателството на подполковник Венелин Дерибеев от Дирекция „Операции и подготовка” в щаба на отбраната класира отборите както следва:
                       В дисциплината дуелна стрелба
         1-во място отбора на Сухопътните ... още
На 16.05.2012 г. модулна група за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 44200 - Стара Загора с ръководител капитан Робертин Николов унищожи 122 мм осколочно - фугасен снаряд, открит северно от с. Черна гора, общ. Братя Даскалови, обл. Стара Загора.
На 17.05.2012 г. модулна група за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от военно формирование 44200 - Стара Загора с ръководител капитан Росен Русанов унищожи 122 мм осколочно - фугасен снаряд, открит в частен имот северно на с. Енина, общ. Казанлък, обл. Стара Загора.
На 16 и 17 май органите за комуникационна и информационна поддръжка от Сухопътни войски участваха в комплексна тренировка на комуникационно – информационната система на Българската армия. От Сухопътни войски участваха 420 военнослужещи и 99 единици техника от девет военни формирования. Целта на тренировката беше да се усъвършенства взаимодействието между органите за управление на КИС от участващите военни формирования по планиране и изграждане на интегрирана КИС на БА и да се повиши тяхната полева нетренираност.
По време на  комплексната тренировка отлично се представиха:
- капитан Веселин Василев - военно формирование 28880 - Белене;
- старши лейтенант Димитър  Бакърджиев - военно формирование 24620 – Свобода;
- старшина Димитър ... още
В продължение на 4 дни във военно формирование 28880 – Белене се  проведе лагерен сбор по водолазна подготовка с участието на инженерните водолазно - разузнавателни подразделения от Сухопътни войски.
По време на сбора водолазите проведоха занятия на река Дунав  и отработиха задачи по водолазни спускания в различни условия, практическо спускане и изплуване с въздушно водолазно снаряжение, спускане от плаващо средство и устройване на проходи в подводни заграждения.
След срещите с военнослужещите от военно формирование 22 790-Горна Оряховица  и военно формирование 42600 – Мусачево днес командирът на Сухопътни войски генерал-майор Стефан Василев  посети и се срещна с личния състав на военно формирование 52380 – Враца.
Срещата премина изключително спокойно. Военнослужещите от формированието засвидетелстваха пълно разбиране за предстоящите промени.
За разлика от другите формирования, които ще бъдат повече или по-малко засегнати от предстоящите промени формированието във гр. Враца след 1 юли ще бъде закрито и ще прекрати съществуването си.
В тази връзка бяха и въпросите,  които  военнослужещите зададоха на  генерал-майор Стефан Василев.  Те бяха свързани с възможностите да продължат ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени