• Военнослужещи от Сухопътните войски унищожиха боеприпас, открит в град София

  • Състезание за „Най–добър снайперски тим” в 61-ва Стрямска механизирана бригада

  • Завърши турнирът по футбол на малки вратички във 2-ра Тунджанска механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов връчи сертификат за готовността на поредния български контингент за участие в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина – АЛТЕА. Събитието се състоя на централния площад в Сливен пред паметника на Хаджи Димитър. Генерал Симеон Симеонов прие строя и поздрави военнослужещите. В обръщението си към тях той ги поздрави за добрата подготовка, която е отчетена по време на проверката, извършена от комисията по сертифицирането. Пожела им да изпълнят достойно своя дълг и да се завърнат живи и здрави.
Цялостната подготовка на контингента е проведена във  военно формирование 22220, от чиито състав са заминаващите на мисия в  Босна и Херцеговина. Командир на формированието е  полковник Христо Стаматов. В словото ... още
          По случай 158-та годишнина от рождението на  видния политик и общественик Стефан Стамболов днес, 31.01.2012 г.  военнослужещи от военно формирование 32990 – Пловдив и представителният оркестър на ВВС взеха участие в церемония по поднасянето на венци пред неговият бюст-паметник на площад „Централен” в град  Пловдив.
         В церемонията взеха участие началникът  на Пловдивския гарнизон – бригаден генерал Пламен Лилов, областният управител г-н Здравко Димитров, кметът на гр. Пловдив г-н Иван Тотев, кметове на райони и други представители на местната власт.
          Венци бяха поднесени от името на областния управител, кмета на града,  ... още
На 19.01.2012г. военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково взеха участие  в ритуал по полагане на венци пред паметника „Морена” по случай 134-та годишнина от освобождението на града от османско робство.
В ритуала взеха участие представители на местната власт, военно-патриотични съюзи, обществени и политически организации и военнослужещи от гарнизона.
Днес, 19.01.2011 г. под ръководството на командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев в Командването на Сухопътните войски се проведе анализ на подготовката и състоянието на дисциплината през учебната 2011 година. В мероприятието взеха участие заместник-началникът на отбраната генерал-майор Йордан Йорданов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов, офицери от Командването на Сухопътните войски и  командирите на военни формирования. 
В своя доклад на тема „Анализ на подготовката на Сухопътните войски през учебната 2011г.” генерал-майор Василев каза, че през изминалата година поставените пред Сухопътните войски задачи са изпълнени успешно и  отчете, че годината е била успешна за Сухопътните ... още
На 18.01.2012 г. военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград  и представителния оркестър на Военновъздушните сили взеха участие в тържествен ритуал по повод отбелязването на 134-та годишнина от освобождението на града от османско иго. В тържеството взеха участие командирът на военното формирование полковник Димитър Илиев, представители на държавни и общински институции, на неправителствени организации, ученици и  много граждани. В знак на признателност към паметта на героите, отдали живота си за свободата. военнослужещите и  гражданите поднесоха венци и цветя на паметника на генерал Виктор Дандевил.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени