• Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
На 08.09.2012 г., представително подразделение от в.ф. 52740 – Хасково взе участие в ритуал по откриване на барелеф на полковник Веселин Вълков на входа на парк Кенана. Кметът на Хасково Георги Иванов откри паметната плоча, след което изказа своето удовлетворение от факта, че хасковлии имат такъв велик съгражданин. Наред с кмета на Хасково и военнослужещите, множество съграждани и роднини на полковник Вълков както и представители на политически партии и местната власт коленичиха за почит към героя. Барелефът бележи началото на улицата, носеща името на полковник Вълков.
Преди церемонията по откриването дъщерите на полковник Веселин Вълков - Златка и Мария са дарили на община Хасково реликви, които са пазени в продължение на 70 години. Те са връчили парадната офицерска ... още
Представителни подразделения от Сухопътните войски взеха участие в честването на 127-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
На 05.09.2012 г. от 19:30 часа в гр. Съединение представителни роти и военният духов оркестър на военно формирование 34750 - Карлово взеха участие в организираните от общината събития по повод празника - панахида, посветена на голямоконарци, участници в Съединението на България,   възпроизвеждането на  моменти от Съединението и тържествена проверка/заря/.
В празничния ден от 11.00 часа военнослужещи от състава на военните формирования 22220 - Сливен и 32420 - Русе поднесоха цветя пред паметника на Хаджи Димитър в гр.Сливен, пл. „Хаджи Димитър” и пред паметника на загиналите в ... още
ДО
КОМАНДИРА НА ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ
34750 – КАРЛОВО
 БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ КРАСИМИР КЪНЕВ
 
 
УВАЖАЕМИ БРИГАДЕН ГЕНЕРАЛ КЪНЕВ,                                                                 
        
Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и от мое  име да Ви  поздравя ... още
На 04 септември 2012 г. от 11.00 часа на площад «Севтополис» в
 гр. Казанлък  се проведе тържественa церемония по  изпращане на 13-та рота за охрана на вътрешната зона на летище „Кандахар” за участие в операцията на Международните сили за поддържане на сигурността (ISAF) в Афганистан.
На поредната мисия заминават над 300 военнослужещи от формированията на 61-ва Стрямска механизирана бригада дислоцирани в гарнизон Казанлък.
Около 80% от личният състав на ротата е участвал в повече от една мисии зад граница.В състава на контингента са включени 11 военнослужещи жени. Командир на ротата е майор Петко ЦАНЕВ.
Помощник национален командир на контингента, той и командир на контингента в Кандахар  е командирът на в.ф. ... още
На 2 септември военнослужещи от военно формирование 32420 - Русе под ръководството на майор Валентин Иванов взеха участие в тържественото възпоменание и поднесоха венци по случай  96 години от Тутраканска епопея. Церемонията се проведе в близост до град Тутракан на Мемориален комплекс „Военна гробница-1916 г.”, където ежегодно се стичат хиляди потомци на загиналите воини.
Тутраканската операция ще остане в историята с поставянето на героичното начало на освободителния поход в Добруджа. Тя е образец на настъпателна операция на българската армия.
Тутраканската епопея прослави българското оръжие и героизма на българския войник в цяла Европа.
Церемонията бе организирана от  община Тутракан, Исторически музей и Общинско сдружение за ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени