• Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
Уважаеми г-н бригаден генерал,
 
Имам удоволствието от името на Ръководството на Сухопътните войски и лично от мое име да Ви поднеса най-сърдечни поздрави по случай Вашия
 
55-ти РОЖДЕН  ДЕН!
 
Възползвам се от случая в деня на Вашия личен празник да изкажа най-искрените си чувства на уважение към Вас и Вашия дългогодишен опит на офицер от Сухопътните войски на Българската армия.
Като ценя Вашата рутина и лидерски умения, изразявам дълбоката си увереност, че с Вашия опит и доказан професионализъм, поверената Ви механизирана бригада ще продължава да е сред водещите военни формирования не само в Сухопътните войски, но и в Българската армия.
Поздравявайки Ви още ... още
В изпълнение на третата мисия на Българската армия специализираните групи от Сухопътните войски под ръководството на подполковник Росен Арабаджиев продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
До днес, 03 август, прочистената площ е 23576,5 дка, открити са 10987 бр. невзривени боеприпаса и 4931 кг. скрап.
100 военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група, продължават да извършват работата по повърхностно прочистване на участъците от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база „Стралджа – Мараш”.
 
        
От 31.07 до 02.08.2012 г. в НВУ „Васил Левски” – факултет „Артилерия, ПВО и КИС” – град Шумен се проведе Общоармейския шампионат по военен трибой. 
От отборите на военните формирования на  първо място се класира отборът на военно формирование 32990 – Пловдив, а на второ място е отборът на Сухопътните войски.
В индивидуалното комплексно класиране в Общоармейския шампионат по военен трибой  военнослужещите от Сухопътни войски постигнаха следните резултати:
–  Първо място – капитан Стефан Петров НИКОЛЧЕВ – в. ф. 32990 - Пловдив;
– Второ място – старши лейтенант Ивайло Богданов АЛЕКСОВ – сборен отбор на ... още
На 02.08.2012 г. под ръководството на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев в Командването на Сухопътни войски се проведе  съвещание за изпълнение на предстоящите във войските основни мероприятия до края на 2012 г. и по въпросите на дисциплината. В него взеха участие ръководството на войските, началниците на отдели в Командването на Сухопътни войски и командирите на военни формирования до командир на батальон и дивизион.
Съвещанието беше открито от генерал-майор Стефан Василев, който даде указанията си за изпълнение на предстоящите във войските основни мероприятия до края на 2012, направи анализ на дисциплината и набеляза мерки за недопускане на  инциденти във военните формирования на Сухопътните войски. В своите изказвания командирите посочиха ... още
Продължава дейността на военнослужещите от Сухопътните войски, включени в състава на Специализираната тактическа група по прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – „Стралджа – Мараш”.
         Днес 02.08.2012 г. разузнатата и повърхностно почистената площ е 48,9 дка, открити са .368 бр. невзривени боеприпаса.
         До този момент общо прочистената площ е 23439,4 дка, открити са 10604 бр. невзривени боеприпаса и  4241 кг.скрап.
         Утре, 03.08.2012 г. продължават дейностите по визуалното наблюдение,  повърхностното прочистване на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени