• Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
В изпълнение на програмата за двустранно сътрудничество от 03 до 06.07.2012 г. на официално посещение у нас беше командващият на Сухопътните войски на Украинските въоръжени сили генерал-полковник Генадий Воробьов. В двудневната програмата бяха включени посещения  на 68 бригада „Специални сили” на полигон „Црънча” и на 61 Стрямска бригада в гр. Карлово. Делегацията придружаваше командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.
На 05.07.2012 г. генерал-полковник Воробьов посети полигон „Црънча”. Командирът на военно формирование 32990 – Пловдив бригаден генерал Пламен Лилов  изнесе брифинг и военнослужещите от бригадата направиха демонстрация на част от специалните си умения.
Днес, 06.07., командващият на ... още
Днес 06.07.2012 г. бе извършено сдаване и приемане на длъжността Командир на военно формирование 52740 – гр. Хасково. Подполковник Данчо Станев Николов сдаде командването на Началника на Щаба на военно формирование 52740 Майор Николай Иванов Александров, който ще изпълнява временно длъжността до завръщането на командира от мисия.
Подполковник Данчо Николов заминава в Кабул като Помощник–национален командир на Двадесет и трети контингент от Българската армия  за участие в състава на международните сили за поддържане на сигурността в Афганистан.
Сдаването и приемането се извърши под контрола на комисия от Втора механизирана бригада, с председател Полковник Недялко Ников.
Със занятия по конвоиране и тренировки за действие при получаване на бойни травми продължи днес, 6 юли 2012 г. съвместното многонационално обучение „BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 12”.
Повишаването на знанията и уменията на военнослужещите за оказване на първа помощ на бойното поле заема важно място в тематиката на бойната подготовка на формированията от Българската армия и въоръжените сили на съюзните страни от НАТО.
Продължава участието на две модулни групи от състава на Сухопътните войски в окончателното ликвидиране на огнищата на пожара в резервата „Бистришко бранище” в района на Витоша.
Модулът от военно формирование 42600 – Мусачево ще изпълнява дейности по пренасянето на противопожарни средства до труднодостъпни местности на ръце.
На друго направление военнослужещите от модула за гасене на пожари на военно формирование 28610 – Горна баня ще изграждат линия от противопожарни шлангове и при необходимост ще продължат да доизграждат просеки за противопожарната техника.
В същото време, 138 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи  ... още
Днес, 5 юли 2012 г., на полигон „Ново село” се проведоха първите занятия от съвместното многонационално обучение „BLACK SEA ROTATIONAL FORCE '12”.
Обучението на военнослужещите от 42 механизиран батальон на Втора Тунджанска механизирана бригада, 41 батальон на 4 бригада от Сръбската войска и Въздушно-наземна бойна група със специално предназначение на Морската пехота на САЩ започна с изучаване на принципите и основните положения на военните операции в градски условия, противодействието на импровизирани взривни устройства, конвоирането и животоспасяването в бойни условия. Занятията се провеждат от инструктори от Корпуса на морската пехота на САЩ.
Целта на обучението е да се повиши нивото на оперативна съвместимост между участващите ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени