• Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
На 4 юли 2012 г. Център за подготовка на танкови подразделения (ЦПТП) с командир полковник Христо Стаматов беше посетен от офицери от випуска на магистърска специалност „Ръководство на отбраната и въоръжените сили” във факултет „Национална сигурност и отбрана” на Военна академия „Г.С. Раковски”, водени от полковник Иван Панчев, заместник декан на факултета.
В ЦПТП-Сливен те бяха посрещнати от заместник командира по бойната подготовка подполковник Алексей Бойчев, който изнесе брифинг за създаването и развитието на военното формирование, за неговите функции и задачи, за открояващите се специфики през годините и към момента. Гостите се запознаха с част от учебните зали, направиха си снимка пред танк Т-72, изслушаха  беседата на майор ... още
Трети ден продължава участието на две модулни групи от състава на Сухопътните войски в гасенето на пожара на най-трудните направления в резервата „Бистришко бранище” в района на Витоша.
Модулът от военно формирование 42600 – Мусачево изпълнява довършителни дейности по доизграждане на главната просека за придвижване на противопожарната техника, дооборудва  площадките за разполагане на такава техника и транспортира личен състав, включително и доброволци.
На друго направление военнослужещите от модула за гасене на пожари на военно формирование 28610 – Горна баня продължават разчистването на просека, която да спре разпространението на огъня.
В същото време, 136 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана ... още
Осемдесетте военнослужещи от Сухопътните войски, участващи в гасенето на пожара в резерват „Бистришко бранище” в района на Витоша са на най-трудните направления.
Модулната  група от състава на военно формирование 42600 - Мусачево от вчера е съсредоточила усилията си в „прокарването на път през гората”, който да даде възможност на противопожарната техника да достигне до района на пожара. Поради особено тежките условия на трасето, там, където са специалистите-химици от Сухопътните войски, доброволци не се допускат.
Модулната група за гасене на пожари от  военно формирование 28610 – Горна Баня съвместно с представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” са съсредоточили усилията си в ... още
В изпълнение на програмата за двустранно сътрудничество от 03 до 06.07.2012 г. на официално посещение у нас пристигна командващият на Сухопътните войски на Украинските въоръжени сили генерал-полковник Генадий Воробьов. Целта на посещението е да се затвърдят добрите взаимоотношения между Сухопътните войски  на двете страни, обмяна на опит по подготовката на сухопътните формирования за участие в мисии по поддържане на международния мир и сигурност, по въпроси касаещи формирането, подготовката и използването на модулни формирования определени за оказване на помощ на населението при бедствия и аварии и не на последно място възможностите за разширяване на сътрудничеството между Сухопътните войски на Република България и Република Украйна.
Церемонията по официалното ... още
Днес, 03.07.2012 г., началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев посетиха военнослужещите от Сухопътни войски, работещи в района на пътен възел „Петолъчката” край Сливен по ликвидиране на последиците от взрива в складовете на „Берета Трейдинг” край с. Лозенец.
Ръководителят на операция „Чист хоризонт”, под чието непосредствено ръководство са  специализираните екипи, полковник Иван Сяров  запозна генерал Симеонов и генерал-майор Василев с извършеното до момента и със задачите, стоящи за непосредствено изпълнение.
Полковник Сяров докладва, че към 17.00ч. на 02.07.2012 г. са проверени 6 766.8 дка, което е 25% от общата площ за прочистване – ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени