• Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
В изпълнение на годишния план на Сухопътни войски в гарнизон  Стара Загора се проведе методически сбор с офицерите  и цивилните служители по връзки с обществеността от Сухопътни войски. Освен тях в неговата работа взеха участие командирът на 2 механизирана бригада  бригаден генерал Петър Петров и заместник-директорът на дирекция „Връзки с обществеността” в Министерството на отбраната полковник Севастиан Добрев.
Бригаден генерал Петър Петров като домакин на мероприятието  приветства участниците в сбора и сподели опита на 2 механизирана  бригада в работата по връзки с обществеността. В продължение на няколко часа под ръководството на началника на сектор „Връзки с обществеността” полковник Йорданка Симеонова и подполковник Симеон ... още
В изпълнение на третата мисия на Българската армия  - специализираните групи от Сухопътните войски продължават да оказват помощ на населението от село Лозенец, община Стралджа в рамките на операция „Чист хоризонт”.
123  военнослужещи, включени в състава на Специализирана тактическа група продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на Производствено-складова база за боеприпаси – Стралджа – Мараш.
През вчерашния ден, 25.07. общо разузнатата и повърхностно почистената площ е 959 дка, открити  са 120  бр. невзривени боеприпаса  и  250 кг скрап.
Към днешна дата, общо прочистената площ е 21469  дка, открити са  7355 бр. невзривени боеприпаса и  3091 ... още
Вчера, 24 юли 2012 г. на полигон „Ново село” се проведоха първите занятия от втората ротация на сухопътния боен елемент на съвместната многонационална подготовка „Черноморски ротационни сили 12”. В нея участват военнослужещи от 42ри механизиран батальон на 2ра Тунджанска механизирана бригада от Българската армия, от 2ри механизиран пехотен батальон на 1ва механизирана пехотна бригада от Въоръжените сили на Македония, от въздушно-щурмова рота на батальон морска пехота от Въоръжените сили на Украйна, и от Въздушно-наземна бойна група със специално предназначение на Морската пехота на САЩ.
Обучението започна с изучаване на принципите и основните положения на военните операции в градски условия, противодействието на импровизирани взривни устройства, ... още
На 23 юли 2012 г. на полигон „Ново село” се проведе церемония по откриването на втората ротация на сухопътния боен елемент, участващ в съвместната многонационална подготовка „Черноморски ротационни сили 12”. При втората ротация в сухопътния компонент участват подразделения от Българската армия, Морската пехота на САЩ и въоръжените сили на Украйна и Македония.
На церемонията присъстваха полковник Явор Матеев – Началник на отдел „Съвместни съоръжения“ в Министерството на отбраната на Република България, полковник Александър Романюк – военен аташе на Украйна, полковник Петър Боиклиев – Заместник-началник на отдел „Бойна подготовка на войските“ в Командването на Сухопътните войски и подполковник Петър Желев – ... още
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия oт военно формирование 22220 - Сливен от Сухопътните войски, с ръководител майор Атанас Енчев унищожи 1 бр. ръчна отбранителна граната, открита на 19 юли 2012 г. с. Веселиново, област Ямбол на ул. “Хан Аспарух” № 7.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени