• Тържествен ритуал по полагане на военна клетва на военнослужещи от 61-ва механизирана бригада

  • Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

   
   
НОВИНИ
Днес, 3 юли 2012 г. на полигон „Ново село” се проведе церемония по откриването на многонационалното съвместно обучение “Black Sea Rotational Force 12” с участието на военнослужещи от Сухопътните войски, Морската пехота на САЩ и Въоръжените сили на Република Сърбия.
На церемонията присъстваха полковник Явор Матеев – Началник на отдел „Съвместни съоръжения“ в Министерството на отбраната на Република България, полковник Петър Боиклиев – Заместник-началник на отдел „Бойна подготовка на войските“ в Командването на Сухопътните войски и подполковник Петър Желев – Началник на полигон „Ново село“.
Приветствени слова към участниците произнесоха полковник Матеев и майор О‘Лиъри – Командир на ... още
На 03.07.2012г. от 11.00 часа на площад "Свобода" в град Хасково се проведе тържествен ритуал по изпращане на военнослужещите от Седма рота за действие в зоната за отбрана на летище Кабул, Афганистан в операцията на международните сили за поддържане на сигурността ISAF в  Афганистан.
Национален командир на контингента е полковник Пламен Атанасов от Командването на Сухопътните войски, а  командир на ротата е капитан Христо Василев.
На ритуала присъстваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, заместник командващия на Съвместното командване на силите контраадмирал Валентин Гагашев, командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Петър Петров, областния управител Ирена ... още
142 военнослужещи от Сухопътните войски, включени в състава на Специализирана тактическа, Специализирана инженерна група, Инженерно взривна команда и две групи  за визуално претърсване и маркиране на открити боеприпаси продължават да извършват прочистване от взривни остатъци и невзривени боеприпаси в района на „Производствено-складова база за боеприпаси - Стралджа – Мараш” .
През вчерашния ден, 2 юли,  бяха открити и изнесени 23 броя невзривени боеприпаси. Разузнати и повърхностно прочистени са 722 декара. Специализираните екипи  изпълняваха отново задачи в районите на земеделските земи. Усилията на военнослужещите продължават да са съсредоточени върху площите, засети със зърнени култури с цел да осигурят достъп на стопаните до посевите им.
Водеща Таня Величкова: От днес е в ход реорганизацията на тактическите звена в армията. Колко души ще засегне тя? По този въпрос отговор може да има най-рано в края на месеца, поне това стана ясно от изказване преди дни на военния министър Аню Ангелов. Министърът на отбраната твърди, че това, което ще се случва в следващите месеци, не е изненада и че всички хора, които ще бъдат засегнати по някакъв начин от тази реорганизация, са добре запознати с онова, което става в поделенията им. Така също и с възможностите, които се предлагат при увеличаване на личния състав в други военни формирования.
За тази промяна ще говорим сега с генерал-майор Стефан Василев, командир на сухопътните войски. Здравейте.
Стефан Василев: Здравейте. Добър ден, на вас, на вашия екип, ... още
Днес, 02.07.2012 г., в гарнизон Плевен бе извършено тържествено предаване/приемане на бойното знаме на Пета механизирана бригада, от командира на бригадата бригаден генерал Валентин Петров Буров на командира на новосформирания Единен център за начална подготовка – полковник Николай Иванов Бешев.
Тържествено слово-обръщение на церемонията произнесе командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. В словото си той  благодари на всички военнослужещи от Пета механизирана бригада за всеотдайната им служба в редовете на бригадата и Сухопътните войски. Генерал-майор Стефан Василев пожела на военнослужещите от Единния център за начална подготовка приемствеността да не се заключава само в приемането на бойното знаме и номера на военното формирование 22160, а с ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени