• Модул от Сухопътните войски участва в гасенето на пожар в района на Стара Загора

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
След постъпила молба от кмета на с. Красново, община Хисаря господин Иван Бабаджанов и  по заповед на командира на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев, военнослужещи от състава на военно формирование 44200 – Стара Загора извършиха ремонт на нисководен дървен мост.
На 12 и 13 юни групата с ръководител капитан Йордан Йорданов възстанови моста, чийто ремонт се наложи поради счупена греда на бреговия праг.
Кметът на община Хисаря инж. Пенка Ганева и заместник - кмета Асен Сурчев инспектираха завършения ремонт и имаха възможността да наблюдават тестването на възстановеното съоръжение с 12 тонен товарен автомобил Мерцедес.
От 12 до 13 юни във военно формирование 24620 – Свобода комисия от Щаба на отбраната с председател подполковник Ганчо Бъчкаров и членове - подполковник Велик Сиваков от Kомандването на Сухопътни войски и майор Валентин Найденов от Съвместното командване на силите проведоха изпити за сертифициране на щабни офицери и 16 разузнавателна група (HUMINT TEAM) за  участие в операцията на Стабилизиращите сили на НАТО в Косово (KFOR). Командир на разузнавателната група (HUMINT TEAM) е старши лейтенант Георги Тодоров от военно формирование  24620 – Свобода. Контингентът в състав от 6 военнослужещи ще пристъпи към изпълнение на задълженията си в Косово в началото на месец юли.
От 11 до 13 юни 2012 г. на полигон Ново село, военно формирование 26260 - Сливен от състава на Центъра за подготовка на танкови подразделения (ЦПТП) проведе батальонно-тактическо учение. Темата на батальонното учение е “Отбрана на танков батальон в планинско-гориста местност без съприкосновение с противника”. По време на учението военнослужещите от състава на военното формирование с командир подполковник Митко Митев постигнаха много добри резултати. С това батальонно учение успешно завършва първият етап на обучение за 2012г за ЦПТП.
На 14 юни 2012г. приключи поредното обучение на сержанти от Сухопътните войски за придобиване на квалификация - втори модул „Командири на механизирани отделения”. То премина в Центъра за подготовка на танкови подразделения (ЦПТП) – Сливен с командир полковник Христо Стаматов.
Изпитите по огнева и тактико-специална подготовка бяха проведени на огневи комплекс Батмиш и оценявани от комисия, председателствана от подполковник Красимир Лицов от отдел „Бойна подготовка на войските” на Командването на Сухопътните войски, който изрази удовлетвореността си от показаното от обучаемите по време на изпитите. „Безспорно е сериозното отношение на командния състав на ЦПТП, който осигурява необходимите условия за добра подготовка. Това е важно, защото ... още
Днес, 13.06.2012г., се навършват 50 години от създаването на учебен полигон „Корен", сформиран през 1962 година с  Разпореждане на началника на ГЩ на БНА ”.
Полигона е предназначен за провеждане на тактически учения с бойни стърелби, занятия по тактико - специална подготовка с родовете войски, командно - щабни учения с подразделения, части и съединения от Сухопътните войски и учения с международно участие.
По случай празника За командира на учебния полигон майор Радостин  Маринов прочете поздравителен адрес от името на Командира на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев и връчи награди на отличилите се със своята работа военнослужещи и цивилни служители от състава на военното формирование.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени