• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
   На 31 май 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 44220 - Пловдив от Сухопътните войски, с ръководител ст. лейтенант Иван Панайотов унищожи 1 брой артилерийски снаряд, открит в местността “Лиса поляна” в землището на с. Блатница, община Стрелча.
   От 03 до 09 юни 2012г.  военнослужещи от състава на в.ф. 32990-Пловдив с командир бригаден генерал Пламен Лилов ще вземат участие в международното учение “Balkan Livex 2012”, което ще се проведе гр. Скопие, Република Македония.
   Учението “Balkan Livex 2012”, който ще се проведе в района на полигон „Криволак” е на подразделенията от Силите за специални операции на всички страни от балканския регион. Денят за посещение на високопоставени гости е на 08.06.2012г., на който от българска страна ще присъства бригаден генерал Пламен Лилов и подполковник Владимир Мильовски от отдел „Специални сили” в Командването на Сухопътните войски.
 
На 30 май 2012 г. модулни формирования за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси от състава на Сухопътните войски унищожиха намерени невзривени беприпаси.
Екип от военно формирование 26400 - Благоевград с ръководител капитан Петър Трайков унищожи  1 брой артилерийски снаряд, открит в градския парк на гр. Кресна, община Сандански.
Край с. Благово, община Монтана, в непосредствена близост до автобусна спирка на междуградския път II – 81 беше открита  1 брой ръчна отбранителна граната. Намерения невзривен боеприпас беше идентифициран и унищожен от модулно формирование oт военно формирование 28610 - София с ръководител ст. лейтенант Иван Панайотов. 
 
На 30 май 2012 година военнослужещи от военно формирование 42 600-Мусачево и представителния военен духов оркестър на Сухопътните войски взеха участие в празнична проверка (заря) в град Белоградчик по случай 162-та годишнина от избухването на най-голямото възстание в Северозападна България против Османско владичество.
Стотици жители на община Белоградчик приветстваха на площада в града стройните редици на военнослужещите от военно формирование 42600-Мусачево и Представителния духов оркестър на Сухопътни войски. 
На тържеството присъстваха председателят на Народното събрание госпожа Цецка ЦАЧЕВА, кметът на общината господин Борис НИКОЛОВ. представители на местната администрация, ученици от региона и духовници от Видинската епархия.
От ... още
 
На 28 май 2012 г. на основание молба от кмета на град София към Министерството на отбраната за оказване на съдействие на населението в с. Владая, Община София, група от 8 военнослужещи от състава на военно формирование 44220 – Пловдив с ръководител майор Данаил Стоицев, построиха 60 тонен мост с дължина 10 метра над притока на река Суха Елешница на ул. „Китен”.
С изграждането на съоръжението се осигури достъпа на хората и моторните превозни средства от засегнатия район до центъра на селото.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени