• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
 
На 11.05.2012 г. военнослужещи от военно формирование 24490 – Асеновград  и Представителният  духов оркестър на Военновъздушните сили  взеха участие в провежданите мероприятия в град Брацигово по повод 136 годишнина от Априлското въстание. От 19.30 часа те се включиха в поклонението пред паметника на Васил Петлешков в парк Априлци, където в знак на признателност пред подвига на загиналите във въстанието поднесоха венци и цветя.
По-късно представителни блокове от военното формирование участваха в провеждането на тържествена проверка (заря). На нея присъстваха заместник-председателя на Народното събрание  господин Георги Пирински, представители на областната, местната и общинска власт, жители и гости на Брацигово. Слова за подвига на ... още
Днес,  11.05.2012 г., министърът на отбраната господин Аню Ангелов, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев посетиха Центъра за подготовка на танкови подразделения в Сливен.
Това е първото посещение във военно формирование от гарнизон Сливен за господин  Аню Ангелов в качеството му на министър. За първи път той е посетил района през 1997г., по време на посещението му в щаба на 3-та армия.
 След като изслушаха брифинга на командира и отговориха на поставените въпроси, свързани с проблеми от материално-технически характер, министър Ангелов, придружен от кмета на Сливен бригаден генерал от резерва Кольо Милев и областният управител г-н Марин Кавръков се срещнаха с личния състав на ... още
Тържествен ритуал по сдаване и приемане на длъжността „Командир на военно формирование 44200” се проведе на 10 май  във военното формирование.   
Подполковник Тихомир Тошев, който до днес изпълняваше тази длъжност се сбогува с личния състав и премина в резерва на Българската армия.
На мероприятието присъстваха командирът на 55 инженерен полк полковник Иван Стоянов, от състава на който е военно формирование 44200 и военнослужещи и цивилни служители от формированието.
Длъжността командир на военно формирование 44200 временно ще се изпълнява от заместник – командира на военното формирование – майор Красимир Манолов.
На 10.05.2012 г. представители на местната власт от община Димитровград, област Хасково ръководени от кмета на общината  г-н Иво Димов съвместно с военно формирование 52740 – Хасково  проведоха мобилизационно занятие на ГУЦ Добрич – Хасково.
Представителите на общинската администрация се запознаха с действията при безредици, тренираха стрелба с пистолет и имаха възможност  да се запознаят с въоръжението и техниката на формированието. Занятието бе проведено от заместник командира на батальона  м-р Марин Господинов.
Кметът на Димитровград изказа благодарност към личния състав на военно формирование 52 740 за активното участие на военнослужещите в празниците и тържествата,  организирани от община  Димитровград, както и ... още
На 09.05.2012 г. представителни блокове от военно формирование 24490 – град Асеновград  участваха в провеждането на тържествена проверка (заря) в град Перущица по случай 136 –та годишнина от Априлското въстание.
На ритуала присъстваха на заместник-управителят на област Пловдив  доктор Христо Грудев, къметът на  на община Перущица, представители на Бългаската православна църква и много жители и гости на Перущица.
Тържествената проверка (заря) завърши с отдаване на военни почести и полагане на венци и цветя.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени