• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
От 25 април 2012 г. военно формирование 32 420-Русе има нов командир. Това е досегашния заместник-командир по логистичното осигуряване на формированието майор Петко ДИМОВ. Той е роден в гр. Стамболийски  и е завършил Националния военен университет „Васил Левски” и Военна академия „Г. С. Раковски”. Служебният му път досега  преминава през гарнизоните  Бояново, Шумен, Велико Търново, София и Русе.
Тържественото встъпване в длъжност бе извършено в присъствието на комисия, водена от командира на военно формирование 22220-Сливен полковник Христо Стаматов, в чието подчинение е формирование 32420-Русе.
От понеделник, 23 Април 2012 г., 10 разчети от  зенитно-ракетните  дивизиони  от състава на 5 и 61 механизирани бригади от състава на Сухопътните войски  участват в провеждащата се българо-американската летателна тренировка “Тракийска звезда – 2012 г.”. В продължение на четири дни на учебния полигон „Корен”, съвместно със зенитно-ракетните дивизиони на Военно-въздушните сили, те ще отработят въпроси, свързани с тактиката и техниката за водене на противовъздушен бой. 
На 23 април в Центъра за подготовка на  танкови подразделения - Сливен официално беше посрещната поредната група военнослужещи за обучение в първи модул за „Общовойскова военна подготовка”, което ще продължи до края на месец май. Обучаемите са общо 47 - основно от военни формирования в Карлово и Стара Загора.
Началникът на щаба на Центъра за подготовка на танкови подразделения полковник Стефан Горчев запозна военнослужещите с възможностите и предимствата, които те ще получат чрез предстоящото обучение, спря се на важни моменти от вътрешния ред и пожела успех в учебния процес и практическото приложение на придобитите знания.
Тържествено беше зачислено оръжие на обучаемите за времето на тяхната подготовка.
На 23 април 2012 г. модулно формирование за разузнаване, идентифициране и унищожаване на открити невзривени боеприпаси oт военно формирование 28610 - София от Сухопътните войски, с ръководител ст. лейтенант Иван Панайотов унищожи  1 брой артилерийски снаряд, открит при почистване на крайпътна канавка в района на с. Пролеша, община Божурище.
Днeс, 20 април  военнослужещите от военно формирование 52590 – Ямбол отбелязаха своя празник.  В тържествена обстановка пред личния състав на формированието беше прочетен поздравителния адрес на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев. В него той изрази своята благодарност и уважение към достойната служба и неуморния труд на военнослужещите и цивилните служители, проявени при изпълнението на ежедневните учебно-бойни задачи и им пожела здраве, лично и семейно щастие и нови професионални успехи.
Наградени бяха победителите в спортните състезания, организирани в чест на празника и отличилите се през годината военнослужещи и цивилни служителии.
В чест на празника военнослужещите проведоха  поход до местността Бакаджика.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени