На 28-ми февруари, военнослужещите от 110-ти Логистичен полк – гр. Пловдив честват своя професионален празник, учреден с МЗ №ОХ-66 от 23.01.2001 г. и Деня на органите за логистично осигуряване в Българската армия - 1-ви март.

За отлично изпълнените задачи по комунално-битово осигуряване на военнослужещите от Сухопътните войски, участвали в сертификацията на ББГр „Тракийски страж” на ПУП Ново село, тактическо учение „Мирен страж -2013” на ПУП Ново село, КЩУ „Щит 13” на УП Корен и други задачи в полза на формированията на Сухопътните войски, логистичните специалисти, военнослужещи и цивилни служители от полка бяха наградени с предметни награди и грамоти със заповеди от Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на Сухопътните войски и Командира на формированието.

Наградите бяха връчени от Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и Командира на 110-ти Логистичен полк – гр. Пловдив – полковник Радослав Янев.

На тържеството присъстваха районните кметове на гр. Пловдив, кметът на гр. Септември – обл. Пазарджик, кметът на с. Бошуля – общ. Септември, командири на формирования от Сухопътните войски и Военно-въздушните сили на Българската армия, бивши командири на формированието и офицери Логистици от запаса.

За по повод професионалния празник и Деня на органите за логистично осигуряване в Българската армия - 1-ви март, военнослужещите от 110-ти Логистичен полк – гр. Пловдив организираха „Ден на отворени врати” за граждани, близки и членове на семействата на военнослужещите от гарнизона.

В този празничен ден военнослужещите от полка представиха за показ основна логистична военна техника за евакуация и транспорт, развърнат ремонтен участък и модул за логистично осигуряване на пехотни подразделения.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени