• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
В изпълнение на мисия „Принос към националната сигурност в мирно време” и съгласувано с ръководството на община Стара Загора от 04.04. до 06.04.2012г. подвижен лекарски екип от военно формирование 24150 – Стара Загора проведе безплатни медицински прегледи на жителите на с. Ловец, с. Козаревец, с. Борово,   с. Самуилово и с. Воденичарово, област Стара Загора.
По време на тяхното провеждане медицинският екип измери кръвното  налягане, направи кардиограми  и установи здравния статус на 84 жители на посочените населени места.
На 4 и 5 април на работно посещение в Сухопътните войски беше
заместник-началникът на щаба на Сухопътните войски на САЩ в Европа бригаден генерал Майкъл Билс. През първият ден от посещението той песети военно формирование 34750 – Карлово, където се подготвя първата батальонна бойна група. Във военното формирование бригаден генерал Майкъл Билс се запозна с провеждащият се под ръководството на американски военнослужещи курс по противодействие на импровизирани взривни устройства, с хода на занятията по английски език и присъства на  тримесечния брифинг на командира на първата батальонна бойна група подполковник Цветан Кочанков пред командира на военното формирование бригаден генерал Красимир Кънев.
През вторият ден от визитата генерал Майкъл Билс имаше работна ... още
Съгласно, утвърдениия от командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев план-график за кръводаряване във военните формирования през 2012 г.,  на 3 и 4 април във военно формирование 34750 – Карлово се проведе кръводаряване. То се извърши от екип от центъра по хемотранфузионна хематология на ВМА София. Пръв в доброволната акция по къводаряване се включи командирът на военното формированаие бригаден генерал Красимир Кънев и неговият пример беше последван от още 150 военнослужещи,  които дариха кръв.
Събраната безвъзмездно от военнослужещите кръв ще бъде използвана   за нуждите на военно-медицинска академия и гражданските лечебни заведения, при възникване на спешна необходимост.
От 2 до 8 април 2012 г., съгласно програмата на Министерството на земеделието и храните и Агенцията по горите се провежда традиционната „Седмица на гората”. Тази година тя преминава под мотото  "Гората за децата” и в нея участват представители на различни институции, ученици и граждани.  Седмицата на гората се отбелязва в  цялата страна с редица мероприятия,  като в тях участват и военнослужещите от Сухопътните войски на Българската армия.
На 03.04.2012 г. в гарнизон Карлово военнослужещите от военно формирование 34750 съвместно с Държавното горско стопанство и Ловно-рибарското дружество в  общината участваха в залесяването  на млади дръвчета в местността „Ловен парк”. През утрешния ден те ще продължат дейността ... още
 
Днес, 30 март 2012 година военнослужещите от военно формирование 22790 – Горна Оряховица отбелязаха  77-та годишнина от неговото формиране.
В тържеството по повод празника участваха началникът на сектор  „Подготовка на подразделенията за ЯХБЗ и Е” в командването на Сухопътните войски полковник Анатоли Грозданов, командирът на военно формирование 42600 – София подполковник Васко Михайлов, бивши командири на формированието и военнослужещи от резерва.
В словото си командирът на военното формирование  майор Васил Недев припомни неговата  славна история и  постигнатите успехи през годините.
Беше прочетен поздравителния адрес и заповеди на командира на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев и ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени