По повод на тържественото честване на 128-ата годишнина от Сръбско-българската война и Празника на Сухопътните войски - 19 ноември и 40 годишнината от създаването на КСВ, на 14.11.2013 г. в Централния военен клуб Ръководството на Сухопътните войски проведе традиционна среща с генерали от резерва, които са били в Ръководството на Сухопътните войски през годините. Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов изнесе брифинг на тема „Основни насоки в дейността на СВ през 2013”

„Възползвам се от повода в навечерието на нашия празник да изразя моето уважение към всички Вас за всичко направено от Вас през годините за развитието, укрепването и усъвършенстването на Сухопътните войски”, каза в приветствието си генерал-майор Нейко Ненов.

От името на гостите приветствие произнесе генерал-лейтенант Ангел Ангелов-командващ на Сухопътните войски в периода 16.11.1990 г. – 01.08.1991 г.

„За принос в изграждането, развитието и издигане престижа на Сухопътните войски, във връзка с 19-ти ноември – Празник на Сухопътните войски и 40 години от създаването на Командването на Сухопътните войски”, пише в поименните почетни грамоти, които генерал-майор Нейко Ненов връчи на всички генерали от запаса.

Освен с почетни грамоти командирът на СВ награди с юбилейни монети ”40 години КСВ” всички генерали, командвали Сухопътните войски от 1973 г. насам.

Срещата завърши с музикална програма, подготвена от Асанбъла на Въоръжените сили към Националната гвардейска част с художествен ръководител Снежина Темелкова.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени