Днес, 15.11.2013 г. на УП „Сливница” под патронажа на командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов и по инициатива на българския общонароден съюз „Бойна дружба’ с председател о.з. Явор Генов се проведе турнир по стрелба с 7,62мм автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”.

В мероприятието, което е част от програмата за честване на празника на Сухопътните войски-19 ноември, участваха представители на военно патриотичните съюзи и асоциацията на военните аташета акредитирани за Република България.

В стрелбата с 7,62мм автомат „Калашников” на първо място се класира подполковник Брус Карсуел от асоциацията на военните аташета. Първото място в стрелбата с пистолет „Макаров” извоюва Спас Ташков от Българския общонароден съюз „Бойна дружба”.

Комплексен първенец и носител на купата на командира на Сухопътните войски от представителите на асоциацията на военните аташета акредитирани за Република България е полковник Адам Зугай.

Спас Ташков от Българския общонароден съюз „Бойна дружба” е комплексния първенец и носител на купата на командира на Сухопътните войски от представители на военно патриотичните съюзи.

Заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Красимир Кънев награди с купи и медали завоювалите призовите места. „Благодаря на всички участници за това, че приехте поканата на Ръководството на Сухопътните войски да участвате в днешното мероприятие посветено на празника на най-големия вид въоръжени сили-Сухопътните войски. Благодаря Ви за професионализма и доброто представяне по време на турнира” каза в приветствието си бригаден генерал Красимир Кънев.

Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени