• Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски в борбата с огнената стихия

  • Продължават усилените действия на военнослужещите от Сухопътните войски за овладяване на пожара в района край селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

  • Военнослужещите от Сухопътните войски продължават трети ден да се борят с възникналия голям пожар в района на селата Иван Вазово и Михилци, област Пловдив

   
   
НОВИНИ
На 05.06.2012 г. във военно формирование 24620 – Свобода, в изпълнение на План за работа с Асоциацията на военните аташета, акредитирани за Република България, се състоя протоколна визита на 25 военни аташета от 14 държави, водени от полковник Венцислав Симеонов – държавен експерт в дирекция „Отбранителна политика”. Целта на посещението бе запознаване на чуждестранните представители с ролята и мястото на 1 разузнавателен полк в структурата на Българската армия.
На брифинга командирът на военното формирование полковник Стоян Стоянов запозна гостите със задачите и оперативните възможности на военното формирование, както и с целите, които стоят пред военнослужещите.
В ранния следобед заместник командирът - подполковник Атанас Атанасов, представи ... още
За военнослужещите от Центъра за подготовка на танкови подразделения (ЦПТП) с командир полковник Христо Стаматов, част от задачите през месец май бяха свързани с планирани стрелби и учения на полигон Ново село. Тяхното протичане е заложено в плана на Сухопътните войски и е съобразно графика за ползване на ПУП Ново село, утвърден от Съвместно командване на силите. При това излизане на полигон Ново село във фокуса на бойната подготовка бяха стрелбите денем и нощем с щатен изстрел, които са кулминация на подготовката и най-точния показател за професионализма и практическите умения на танкистите в условия максимално близки до бойните.
През месец май ЦПТП осигури и изпълнението  на упражненията от контролните стрелби на курсантите от НВУ “Васил ... още
Председателят на Народното събрание госпожа Цецка Цачева, заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, заместник - началникът на отбраната генерал - майор Йордан Йорданов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев, народни представители, областни управители, представители на регионалната и местна власт и много граждани присъстваха на 1 и 2 юни на организираните по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България тържествени проверки (зари) и ритуали по поднасяне на венци и цветя в градовете Враца, Калофер, Хасково, Карлово, Павел Баня, Казанлък и село Скравена.
В ритуалите по поднасяне на венци и цветя участие взеха представителни части от военно формирование 22160 – ... още
Военният духов оркестър на в.ф. 22220 – Сливен с диригент капитан Калин Гемеджиев, взе участие в тържествените чествания и в община Скравена.
Техният висок професионализъм бе оценен високо от домакините, които им отправиха покана да изнесат импровизиран концерт в пещерата „Съйова дупка”. До сега такава покана е отправяна само към гранд-дамата на българската популярна музика – Лили Иванова – и симфоничния оркестър на Българското радио.
Военните музиканти от Сливен са третата музикална формация и първият духов оркестър, свирили в пещерата с голямо историческо и геоложко значение, съчетала ваятелските умения на природата с невероятна акустика.
Изпълненията на оркестърът включваха български бойни маршове и кръшни хора.
   По случай Международния ден на детето – 1 юни над 1000 деца и ученици посетиха военните формирования от Сухопътните войски в гарнизоните Пловдив, Сливен, Стара Загора, Благоевград, Ямбол, Асеновград, Белене и Смолян за „Деня на отворени врати”.
   Военните формирования 52590 и 54100 дислоцирани в гарнизон Ямбол  обединиха своите усилия при посрещането на 60 деца и ученици от региона. Най-нетърпеливите от тях се събраха още в 9.00 часа на плаца, за да  наблюдават демонстрации на въоръжение, бойна техника, техника с хуманитарно предназначение и специализиран ръкопашен бой.
   Офицерите, сержантите и войниците от в.ф. 28330 - Смолян изненадаха своите малки съграждани от дневен център за деца с увреждания „ ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени