• Празнични концерти по случай 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия във Велико Търново и Плевен

  • Тържествено честване на 6-ти май - Ден на храбростта и празник на Българската армия в 5-то бригадно командване

  • Спортен празник в 1-ви разузнавателен батальон по случай 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия

   
   
НОВИНИ
Днес, 3 февруари 2012 г. бригаден генерал Нейко Ненов – заместник-командир на Сухопътните войски, прие в командването на Сухопътните войски представителите на многонационална бригада „Югоизточна Европа”, водени от началника на щаба на бригадата полковник Йоанас Хаджидимос. Инспектиращата група, в която бяха включени представители на 5 нации, бе на тридневно посещение в България с цел да провери готовността на подразделение от Сухопътните войски, декларирано за включване в състава на многонационалната бригада.
Полковник Хаджидимос изказа своето възхищение от отличната подготовка на военнослужещите от военно формирование 48430 – Стара Загора и от професионализма им, демонстриран по време на тактическото учение, проведено преди два дни на полигон ... още
На 03.02.2012г. от 11.00 часа на площада пред община Стара Загора се проведе тържествен ритуал по посрещане на военнослужещите от 21 /двадесет и първи/ контингент от Българската армия, участвал в операцията на Международните сили за сигурност в Кабул – Афганистан.
На мероприятието присъстваха началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командващият съвместното командване на силите генерал – лейтенант Атанас Самандов, командирът на Сухопътните войски генерал – майор Стефан Василев; областният управител на област Стара Загора господин Недялко Недялков, зам. кметът на община Стара Загора господин Йордан Николов и председателят на общински съвет Стара Загора господин Емил Христов.
От името на министъра на отбраната на Република България с награден ... още
Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов връчи сертификат за готовността на поредния български контингент за участие в операцията на Европейския съюз в Босна и Херцеговина – АЛТЕА. Събитието се състоя на централния площад в Сливен пред паметника на Хаджи Димитър. Генерал Симеон Симеонов прие строя и поздрави военнослужещите. В обръщението си към тях той ги поздрави за добрата подготовка, която е отчетена по време на проверката, извършена от комисията по сертифицирането. Пожела им да изпълнят достойно своя дълг и да се завърнат живи и здрави.
Цялостната подготовка на контингента е проведена във  военно формирование 22220, от чиито състав са заминаващите на мисия в  Босна и Херцеговина. Командир на формированието е  полковник Христо Стаматов. В словото ... още
          По случай 158-та годишнина от рождението на  видния политик и общественик Стефан Стамболов днес, 31.01.2012 г.  военнослужещи от военно формирование 32990 – Пловдив и представителният оркестър на ВВС взеха участие в церемония по поднасянето на венци пред неговият бюст-паметник на площад „Централен” в град  Пловдив.
         В церемонията взеха участие началникът  на Пловдивския гарнизон – бригаден генерал Пламен Лилов, областният управител г-н Здравко Димитров, кметът на гр. Пловдив г-н Иван Тотев, кметове на райони и други представители на местната власт.
          Венци бяха поднесени от името на областния управител, кмета на града,  ... още
На 19.01.2012г. военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково взеха участие  в ритуал по полагане на венци пред паметника „Морена” по случай 134-та годишнина от освобождението на града от османско робство.
В ритуала взеха участие представители на местната власт, военно-патриотични съюзи, обществени и политически организации и военнослужещи от гарнизона.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени