• Участие на военнослужещи от Единния център за начална подготовка в тържествена церемония по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници

  • Военнослужещи от Сухопътните войски в помощ на Военномедицинска академия в борбата срещу COVID-19

   
   
НОВИНИ
На 05.02.2013 г. в рамките на един ден в конферентната зала на комплекс „САНИ” – град Асеновград се проведе артилерийска конференция, посветена на съвременните схващания за използването на артилерията в настоящите условия.
На конференцията присъстваха 48 офицери артилеристи от военно формирование 24490, полковник доцент доктор Нелко Ненов – факултет „Артилерия ПВО и КИС” – гр. Шумен, полковник Николай Караиванов и майор Васил Варсанов от щаба на Сухопътните войски, полковник Ангел Николов от Съвместното командване на силите, о.р. полковник доцент Иван Гюргаков и майор Цветан Димитров – преподаватели във ВА „ГС Раковски”.
Командирът на Четвърти артилерийски полк полковник Димитър Илиев приветства участниците и ... още
На 04.02.2013 г. от 14.00 часа на площад „Свобода”, в град Хасково с тържествен ритуал бяха посрещнати военнослужещите от 23-я български контингент, които се завърнаха след успешно участие в операцията на НАТО в Кабул, Афганистан.
Национален командир на българския контингент е полковник Пламен Асенов Атанасов от военно формирование 22450 – София. Командир на 7-ма рота за действие в зоната за отбрана на летище Кабул е капитан Христо Веселинов Василев от военно формирование 52740 – Хасково.
Министърът на отбраната Аню Ангелов награди военнослужещите от контингента за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения в сложна обстановка. Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командващият Съвместното командване на ... още
На 31 януари 2013 г. на учебен център „Марино поле” се проведе анализ на учението „Съюзна сила 2012” за сертифициране на първата батальонна бойна група от състава на 61 мбр. На анализа присъстваха бригаден генерал Красимир Кънев – заместник командир на Сухопътните войски, полковник Марк Нелсън – началник на отдел „Тренировки и учения” на Командването на Сухопътните войски на САЩ за Европа, полковник Христо Андреев – заместник командир на 61мбр, подполковник Цветан Кочанков – командир на Батальонната бойна група и представители на „Офиса за отбрана и сътрудничество” към посолството на САЩ в България. Анализа беше представен от ръководството на учението, командира на батальонната бойна група, командира на ... още
Днес, 31.01.2013г. на площад „Централен” пред община Пловдив, с участието на  военнослужещи от състава на военно формирование 32990 –Пловдив и представителния военен духов оркестър на ВВС се състоя  церемония по поднасянето на венци пред бюст-паметника на Стефан Стамболов, по случай отбелязването на 159-ата годишнина от рождението на видния политик и общественик.
На честването присъстваха заместник-областният управител на област Пловдив Георги Игнатов, кметът на гр. Пловдив  Иван Тотев, председателят на Общинския съвет Илко Николов, кметове на райони и други представители на местната власт, правителствени и неправителствени организации.
Венци бяха поднесени от името на областния управител, кмета на града, председателя на Общинския съвет, ... още
По молба на Българската федерация по ски и с разрешението на министъра на отбраната и командира на Сухопътните войски от 12 до 25.01.2013 г. 40 (четиридесет) военнослужещи от 101 алпийкси батальон взеха участие в подготовката и осигуряването на кръг от Европейската купа по ски в дисциплината гигантски слалом за жени в курортен комплекс Пампорово.
За втора поредна година военнослужещите подготвят пистите според изискванията на Международната федерация по ски, поставят предпазните съоръжения и организират стартовите и финалните зони. Подобно участие е добра възможност за подобряване на подготовката на военнослужещите за действия във високо планински и алпийски райони и специализираната ски подготовка. Целта на самата подготовка на представителите на Силите за специални операции е ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени