• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
Вчера,  05.10., военнослужещи от 2-ра механизирана бригада взеха участие в тържествата по случай 5-ти октомври – празник на град Стара Загора. Честването започна с издигане на националния флаг пред община Стара Загора, а по-късно се проведе военен ритуал по поднасяне на венци пред паметника “Защитниците на Стара Загора” в парк “Пети октомври”.
В тържествата присъстваха кметът на община Стара Загора Живко Тодоров, Председателят на Общинския съвет Емил Христов, граждани и гости на града.
Вчера, 5 октомври, военнослужещите от военно формирование 26400 – Благоевград взеха участие в тържествата по повод 102 години от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония и присъединяването им към Майка България!
Честването се състоя на площад „Георги Измирлиев”, където  командирът на  формированието подполковник Иван Иванов поздрави военнослужещите по повод празника.
Подполковник Иван Иванов, заместник-командирът по логистичното осигуряване майор Пламен Пацов и началникът на щаба на формированието майор Сашко Хайтов бяха сред официалните гости на тържествената сесия на Общински съвет - Благоевград, на която бяха удостоени със званието „Почетен гражданин на Благоевград” ветеранът от Втората световна война Антон Москов и ... още
Днес, 3 октомври, военнослужещите от модулното формирование за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси на военно формирование 28880 – Белене от състава на Сухопътните войски, намиращи се в района на взрива в завод „Миджур”, общ. Чупрене, обл. Видин, под ръководството на капитан Николай Георгиев, изпълняваха задачи по оказване на съдействие и осигуряване на безопасността на екипите от Дирекция „Оперативно-техническа информация” към МВР, прокуратурата и следствието, извършващи процесуално-следствени действия.
В хода на изпълняваните задачи е осигурена безопасността на 4 екипа.
Предстои военнослужещите да извършат действия по обследване на прилежащата територия за установяване наличие на разлитане на невзривени боеприпаси ... още
Вчера, 02.10.2014 г.,  екип от в.ф. 34750 – Карлово със секция БЛА RQ - 11 B „Raven”  беше изпратен от кризисният щаб в района на инцидента със задача да огледа и заснеме района на взрива и да осигури информация за състоянието в него.
Екипът се разположи на безопасно разстояние и изстреля един самолет, който направи клип с продължителност 20 минути в района на инцидента и снимки на епицентъра на взрива, след което предостави заснетия материал за извършване на анализ и определяне на степента на заплаха за евентуално изпращане на хора и техника в района.
След придобиване на тази изключително полезна информация бе взето решение за влизане на експерти в района на взрива.
Военнослужещите от в.ф. 28880 – Белене, включени във ФОППБ за ... още
На 2 октомври се навършиха 22 години от създаването на 61-ва Стрямска механизирана бригада. За сравнително кратката си история бригадата се утвърди като водещо военно формирование от Сухопътните войски и БА, декларирано за участие в пълния спектър от операции на НАТО.
На ритуала, който се проведе в района на бригадата, слово произнесе Командирът на формированието бригаден генерал Димитър Шивиков.
Със заповеди на Министъра на отбраната на Република България, Началника на отбраната и командира на Сухопътните войски бяха наградени военнослужещи и цивилни служители от бригадата, показали високи резултати в служебната дейност, усърдие и професионализъм. Наградите връчи генерал-майор Андрей Боцев – командир на Сухопътните войски.
На церемонията присъстваха кметове на ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени