• Участие на военнослужещи от Единния център за начална подготовка в тържествена церемония по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници

  • Военнослужещи от Сухопътните войски в помощ на Военномедицинска академия в борбата срещу COVID-19

   
   
НОВИНИ
На 19.01.2013 г. в Хасково честват 135 години от освобождението на града от османско владичество. Представително подразделение от военно формирование 52740 участва в ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметник „Морена”. Паметникът, разположен срещу църквата „Света Богородица”, е символ на освобождението на Хасково. Ритуалът премина под звука на църковните камбани. Същият звук, който известява освобождението преди 135 години.
Паметта на загиналите за Освобождението почетоха заместник областният управител на Хасково Николай Нанев, заместник кметът на града Минко Ангелов, за командира на в.ф.52740 – Хасково майор Николай Александров, военнослужещи от формированието, представители на политически партии и военно-патриотични организации, много ... още
На 18 януари военнослужещи от военно формирование 24490 участваха в ритуал по повод 135 години от освобождението на Асеновград от османско владичество. Ритуалът започна на площад „Академик Николай Хайтов” с литийно шествие от граждани, военнослужещи, ученици, и представители на Българската православна църква. Под звуците от камбаните на храмовете в града, шествието се отправи към паметника на генерал Виктор Дандевил, командир на предния отряд, освободил Асеновград на 18 януари 1878 г. Там членовете на Национално дружество „Традиция” – Пловдив направиха възстановка на събитията отпреди 135 години. След възстановката, командирът на Четвърти артилерийски полк полковник Димитър Илиев прие стоя на представителните армейски части и свещеници от Асеновградска ... още
В присъствието на Ръководството на Сухопътните войски и командирите на всички военни формирования днес, 17 януари, се проведе анализ на подготовката на Сухопътните войски през 2012 г.
„Това беше една наистина успешна година за нас” каза командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов в обръщението си към участниците във форума. „Изпълнихме всички планирани задачи по трите мисии на Въоръжените сили, не малка част от усилията ни бяха насочени към изпълнение на задачите, поставени в Бялата книга на отбраната и Въоръжените сили на Република България, Указанията на министъра на отбраната и на началника на отбраната и Плана за подготовка на Сухопътните войски през 2012 година.”
Генерал-майор  Ненов припомни успешно преминалите през ... още
На 17.01.2013 г в Сливен представителни подразделения и военният оркестър към в.ф. 22220 – Сливен, с командир полковник Христо Стаматов, участваха в тържествено честване на 135-тата годишнина от освобождението на града от османско иго.
Честването, организирано от община Сливен и Центъра за подготовка на специалисти, се състоя на площад  „17 януари”. Кметът инж. Кольо Милев произнесе тържествено слово по повод годишнината. Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен отслужи сливенският митрополит Негово Високопреосвещенство Йоаникий. Военен ритуал, маршови изпълнения, поднасяне венци и цветя бяха част от честването на годишнината.
Сред гостите бяха областният управител Марин Кавръков, заместник-кметът Иван Славов, представители ... още
На 16 януари в основно училище „Васил Левски” град Белене се проведе среща с ученици от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 28880.
В тази трета поред среща ръководителят на клуба капитан Николай Николов представи на учениците историята на Българската армия и запозна децата с въоръжението в армията от нейното създаване до днес. Децата бяха силно заинтересувани, задаваха много въпроси и заявиха, че очакват с нетърпение следващата среща.
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени