• Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

  • Завърши съвместната подготовка „Родопи 24“ в Смолян

   
   
НОВИНИ
Днес, 23 септември 2014 година, приключи VІІІ международен фестивал на военните духови оркестри, който се проведе под патронажа на кмета на община Велико Търново.
Тази година във фестивала взе участие гръцкият военен оркестър от гр. Солун. От България се включиха Гвардейския духов представителен оркестър и Военния духов оркестър на 61 Стрямска механизирана бригада под диригентството на капитан Юлиян Атанасов.  
Редом със своите колеги от фестивалния военен оркестър с диригент майор Николай Косев, всички участници в Международния фестивал се включиха в празнично шествие и в грандиозен финален шоу-спектакъл, който се проведе на площад „Майка България” в центъра на старата столица.
Всички участници във фестивала се представиха на ниво както в ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски участваха в празнични прояви в цялата страна по повод 106-ата годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България.
 
На 19 септември военнослужещи и военният духов оркестър на 61-ва механизирана бригада участваха в тържествен ритуал в с. Климент, община Карлово, а вечерта  военният духов оркестър  изнесе концерт пред обществеността на гр. Карлово на пл. „20-ти юли”.
.
На 22 септември военнослужещи и военният духов оркестър на военно формирование 22 220 – Сливен участваха в тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя пред паметника на 7-ми конен полк в гр. Сливен. Военнослужещи от военно формирование 32 420 – Русе участваха в ритуал по поднасяне на венци и цветя ... още
Днес, 19 септември, военно формирование 42600 – Мусачево отбеляза тържествено 36 години от своето създаване.
Честването започна с кратък брифинг и тържествено слово на командира на формированието подполковник Анатолий Димитров и  награждаване на военнослужещи и цивилни служители, показали отлични резултати при изпълнение на функционалните си задължения.
С плакет бяха отличени майор Валентин Спасов Първанов-заместник командир по логистичното осигуряване и капитан Атанас Боянов Колев – заместник командир на 1-ва рота за ЯХБЗ. С грамота и обявяване на  благодарност бяха наградени офицери, сержанти, войници и цивилни служители.
Тържеството продължи с празнична програма, в която взеха участие танцова група ,,Капаклия’’ от гр. Елин Пелин и ... още
По покана на командващия на Сухопътните войски на САЩ в Европа генерал – лейтенант Доналд Кембъл, командирът на Сухопътните войски на Българската армия генерал-майор Андрей Боцев  взе участие в 22-та годишна конференция на Сухопътните войски на европейските държави, която се проведе в от 15 – 17 септември 2014 г. в гр. Висбаден,  Германия.
Конференцията на Сухопътните войски бе под домакинството на Сухопътните войски на САЩ в Европа и бе на тема „Сухопътните войски 2020: Глобално ангажирани и отговорни”.  Във форума взеха участие представители на Сухопътните войски на 39 държави от Евроатлантическата зона.
Конференцията на командващите на Сухопътните войски на европейските страни е уникален форум, даващ възможност за провеждане на ... още
От 24.08. до 16.09.2014 г. над 120 военнослужещи от състава на 61 механизирана бригада-Карлово под ръководството на майор Митко Балтов взеха участие в ротационна подготовка 1408 по време на многонационалното учение „Saber Junction 14”, който се проведе в тренировъчния център на САЩ за подготовка на силите в Хоенфелс, Германия.
По време на подготовката бяха проведени ситуационни учения на тема „Отбрана и настъпление в град”. В  периода от 31.08 до 03.09.2014 г. българската рота, от състава на чешкия батальон, взе участие в отбранителна операция на главното направление на удара. Ротата изпълни задача по осигуряване вътрешния кордон на столицата за безпрепятствено влизане и свобода на придвижване на основните сили от чешкия батальон.
За първи път ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени