• Работна среща с главните сержанти в 101-ви алпийски полк - Смолян

  • Държавен военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия на учебен полигон „Анево”

  • Моторизирана пехотна рота от Враца получи оценка „Боеготов“

   
   
НОВИНИ
На 30 ноември 2012 г. в присъствието на Командира на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов се състоя церемония по приемане/сдаване на  длъжността „Командир на УП „Корен”. Временно изпълняващият длъжността командир на военно формирование 22280 – Корен, майор Радостин Маринов официално предаде командването на новия командир подполковник Анатоли Първанов.
На церемонията присъства и комисия от щаба на Сухопътните войски, предвождана от заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов.
В обръщението си към военнослужещите генерал-майор Ненов благодари на майор Маринов за професионализма и всеотдайността, проявени за времето, в което е изпълнявал отговорната длъжност и пожела на новия командир подполковник Първанов ... още
На 28 и 29.11.2012г. командирът на 61 механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков посети военно формирование 42800 – Плевен.
Бригаден генерал Шивиков се срещна с личния състав на батальона, след което командирът на батальона подполковник Пламен Горанов представи брифинг за предстоящото развитие на военно формирование 42800 и изрази своята увереност, че и занапред батальонът ще продължи да решава успешно поставените задачи.
След брифинга подполковник Горанов представи на командира на бригадата ГУЦ „Николаево” като изложи подробно параметрите на полигона за стрелба с БМП и стрелково оръжие, инфраструктурата, системата за охрана и графика за използване на директрисите.
По-късно ... още
На 29 ноември 2012 г. на тържествена церемония по приемане и сдаване на  длъжността “Командир на 1 разузнавателен полк”, полковник Стоян Стоянов официално предаде командването на военно формирование 24620 – Свобода на новия командир подполковник Пламен Ганев.
На церемонията присъстваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов, комисия от щаба на Сухопътните войски, предвождана от заместник-началника на щаба на Сухопътните войски полковник Гошо Мерджанов и представители на местната власт в гр. Чирпан – кметът г-жа Кичка Петрова, председателят на Общинския съвет г-н Христо Стефанов и началникът на Районно управление „Полиция” главен комисар Георги Георгиев.
В обръщението си към военнослужещите генерал-майор Ненов ... още
Днес, 27 ноември 2012 г. с тържествена церемония в командването на Сухопътните войски бе изпратен бригаден генерал Петър Петров.
Доскорошният командир на 2 ра механизирана бригада от състава на  Сухопътните войски заминава на   международна длъжност в Съюзното командване на НАТО в Брунсум, Холандия.
 
Генерал-майор Ненов се обърна към бригаден генерал Петров с думите: „Изказвам своето уважение и респект към Вас, господин бригаден генерал, за проявените от Вас лидерски и командирски качества. За две години под Ваше командване втора механизирана бригада изпълни множество задачи и по трите мисии на Българската армия.”
Командирът на Сухопътните войски припомни отличните резултати, постигнати от военнослужещите от бригадата по ... още
На 26 ноември 2012 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствия от бедствия в състав от 3 човека, с ръководител старши лейтенант Здравко Ангелов от военно формирование 52740 – Хасково, унищожи 1 брой 76мм артилерийски изстрел, силно корозирал. Намерен е в землището на село Върбово, община Харманли.
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени