• Участие на военнослужещи от Единния център за начална подготовка в тържествена церемония по връчване на удостоверенията на първия модул новоназначени войници

  • Военнослужещи от Сухопътните войски в помощ на Военномедицинска академия в борбата срещу COVID-19

   
   
НОВИНИ
 
На 30.01.2013 г. се проведе работна среща на главни сержанти от Националната гвардия на Тенеси, САЩ със сержанти и младши офицери от 2 механизирана бригада – Стара Загора. На срещата бяха обсъдени въпроси относно развитието на сержантския състав от бригадата. В рамките на посещението делегацията от Националната гвардия се срещна и с представители на местната власт – заместник - областния управител на област Стара Загора, председателя на областния съвет по сигурността и началника на служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, с които дискутираха взаимодействието с 2 механизирана бригада при ликвидиране последствията от бедствия аварии и катастрофи.  
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов посети гарнизон Сливен на 28 януари 2013 г. Той се срещна с командира, полковник Христо Стаматов, и с основния команден състав на Център за подготовка на специалисти (ЦПС).
На работната среща полковник Христо Стаматов изнесе брифинг, с който представи военното формирование. Генерал-майор Ненов посочи като гаранция за успех активността и ангажираността към задачите на всички нива. Той се спря и на окомплектоването с личен състав към момента, засегна въпроса за резерва, съхранението на техниката, състоянието и реда за използване на полигоните, възможностите за подобряване на работата и обучението, което извършва ЦПС, и мисиите, по които изпълняват задачи. Генерал-майор Ненов изтъкна важността на темата за човешките кадри. ... още
На 24.01.2013 г. общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Сливен проведе отчетно изборна конференция. Новото ръководство е в състав: председател майор о.р. Митко Манев, секретар майор о.з. Съби Тодоров и заместник-председатели – полковник о.р. Киро Киров и подполковник о.з. Петър Грабчев.
Досегашният председател на организацията о.з. полковник Николай Тодоров изнесе отчетен доклад, проследяващ периода 2009 – 2013 г. Контролната комисия за финансовото състояние на организацията също представи доклад.
На конференцията беше гласувана и декларация, която засяга условията за ползване на залите във военния клуб и съдействието на МО и МВР за подпомагане на социално слабите и с влошено здравословно състояние членове от ... още
Военнослужещ в Център за подготовка на специалисти (ЦПС) помогна на шофьор в безпомощно състояние на 22.01.2013 г. към 17:10 часа.
Ефрейтор Георги Великов Георгиев, механик-водач във взвод за комуникационна и информационна поддръжка в щабна рота на ЦПС, става свидетел на пътно транспортно произшествие и веднага се притичва на помощ. Колата  на частен СОТ излиза от платното, преминава през тротоара и през тревната площ, след което пада от два метра височина в коритото на сливенска река, минаваща в близост до щаба на ЦПС. Колата се обръща нагоре с колелата, шофьорът е в безсъзнание. Ефрейтор Георгиев скача от високия бряг и влиза в реката, за да помогне на шофьора, който е сам в колата. Реката, макар и студена, не е дълбока, но тинестото дъно, първоначално затруднява ... още
Днес, 22 януари 2013 г., в командването на Сухопътните войски бяха представени новоназначени офицери. Със заповеди на министъра на отбраната Аню Ангелов подполковник Костадин Кузмов е повишен в звание „полковник” и назначен за началник на сектор в отдел „Планиране, развитие и бюджетиране на Сухопътните войски”,  майор Анатоли Бърковски е назначен като старши експерт в отдел „Специални сили”  и капитан Павлин Топалгечев е повишен в звание „майор” и назначен в Центъра за документално обслужване.
Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Нейко Ненов приветства новоназначените офицери, връчи им новите пагони и знака на Сухопътните войски и им пожела много успехи на новото място.
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени