• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
Днес, 29 октомври, продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене с ръководител капитан Минчо Минчев по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на завод „Миджур” в село Горни Лом, общ. Чупрене.
Вчера, 28 октомври, беше разузната и повърхностно прочистена площ от 82 дка.
 Общата разузната площ до момента е 1300 дка, оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите е 880 дка.
Днес, 28 октомври, продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене, с ръководител капитан Минчо Минчев, по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на завод „Миджур” в село Горни Лом, общ. Чупрене. На 27 октомври при разузнаването и повърхностното прочистване на площ от 73 дка беше открита 1 бр. противопехотна мина M16A2. С нея общият брой открити боеприпаси от началото на операцията става 8 (осем) от същия тип.
Общата разузната площ до момента е 1218 дка, оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите е 962 дка.
Днес, 27 октомври, продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене с ръководител капитан Минчо Минчев по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на завод „Миджур” в село Горни Лом, общ. Чупрене. През последните дни - 24, 25 и 26 октомври, беше разузната и повърхностно прочистена площ от 186 дка.
Общата разузната площ до момента е 1145 дка, оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите е 1035 дка.
От началото на операцията до днес специализираната инженерна група е открила общо 7 противопехотни мини М16А2.
На 26.10.2014 г. военнослужещи и Военният духов оркестър от Центъра за подготовка на специалисти участваха в тържествен ритуал по случай празника на град Сливен –  Димитровден.
В чест на Свети Димитър, покровителя на града, беше отслужена празнична света литургия от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и сливенското духовенство.
Малко по-късно на площад „Хаджи Димитър” тържествената церемония започна с ритуал по издигане на националния трибагреник, знамето на ЕС и на община Сливен. Кметът на града инж. Кольо Милев поздрави присъстващите и отправи благодарност към всички, които с делата си помагат за развитието на града, като подчерта: „Въпреки трудностите успяваме с малки стъпки и упорита работа да променяме ... още
Във Военен клуб – Шумен стартираха занятията с децата от клуб „Приятели на армията” към военно формирование 54060 – Шумен. От тази учебна година клубът продължава занятията с учениците от гимназията с преподаване на чужди езици „Никола Й. Вапцаров”, математическата гимназия „Нанчо Попович”, СОУ „Панайот Волов” и III ОУ „Димитър Благоев”. На първата среща децата изучаваха военните звания в Българската армия и военната дисциплина.
Ръководител на занятието бе сержант Тихомир Петков, който проведе практическо занятие по строева подготовка /строеви хватки и движение с оръжие/ и запозна учениците с основните   части и механизми на  автомат Калашников.
Военнослужещите от военно формирование 54060 ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени