• Държавен военен шампионат по тактическа стрелба в динамични условия на учебен полигон „Анево”

  • Моторизирана пехотна рота от Враца получи оценка „Боеготов“

  • Оценка „Боеготов“ получи национален поддържащ елемент и лекоманеврена рота от състава на Сухопътните войски

   
   
НОВИНИ
 Под това мото, в навечерието на Коледа, военнослужещте от 61 Стрямска механизирана бригада проведоха кампания за събиране на дарения с които да подпомогнат децата лишени от родителски гризи, децата на загинали военнослужещи и децата на колеги нуждавещи се от лечение в чужбина.
С доброволно събраните финансови средства военнослужещите от бригадата зарадваха над 400 деца от домовете в Брацигово, Асеновград, Стара загора Бузовград, Калофер и Плевен. Дарени бяха  топли обувки, чорапи, тетради за училище, хранители продукти  и много лакомства.  Децата останаха приятно изненадани  от направения жест. Всички изразиха огромно желание да посетят военните формирования и да се запознаят с живота на войниците.
Денят бе изпълнен с много детски усмивки и ... още
Военнослужещи от Сухопътните войски се включиха вчера, 20 декември, в действията в помощ на населението в бедстващите райони в страната.
Модулно формирование от състава на Сухопътните войски разчиства заснежения път към село Медвен в района на Сливен.
 
Формированието е в състав лейтенант Михаил Попов, старши сержант Милен Миндев, сержант Руслан Русев,  старши сержант Димитър Димитров, редник Георги Момчаров, редник Иван Добрев и три единици специална техника.
 
По искане на областният управител Димитър Александров модулна група от състава на Сухопътните войски се включи в разчистването на пътищата в община Шумен.
На 18.12.2012 г. по инициатива на командира на 61 мбр бригаден генерал Димитър Шивиков се проведе среща на командването на бригадата с кметовете на общини Карлово, Сопот, Хисар, Павел баня и кметовете на градове Клисура, Калофер и Баня.
Бригаден генерал Шивиков представи  трите мисии на Българската армия, по които бригадата изпълнява задачи, структурата и дислокацията на формированието. Особено внимание беше отделено на третата мисия “Принос към националната сигурност в мирно време” – оказване на помощ на населението при стихийни бедствия и промишлени аварии. Командирът запозна представителите на местната власт с формированията за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия, с които разполага бригадата и дислокацията им. Бригаден генерал ... още
На 15.12.2012 г. от 10,00 часа във Военен клуб – Плевен се проведе коледно парти с деца на военнослужещи от военно формирование 42800 – гр. Плевен с командир подполковник Пламен Горанов.
Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха във Военния клуб в гр. Плевен с военен джип Мерцедес.
Децата от 2-ра детска градина в ж.к. „Сторгозия” с директор госпожа Иванчева представиха на гостите кратка програма от индивидуални и групови изпълнения. По време на коледното парти бяха отправени приветствия към децата, както и пожелания за здраве и много щастливи усмивки. След много песни, танци и игри последваха гатанки за най-малките и, разбира се, лакомства от Дядо Коледа и Снежанка.
В края на тържеството Дядо Коледа и Снежанка връчиха подаръци на всички деца.
    На 17.12.2012 г. в 61 Стрямска механизирана бригада се проведе открит урок по английски език. На урока присъстваха сухопътното аташе на САЩ в Република България подп. Брус Карсуел, заместник-началникът на Офиса за военно сътрудничество подп. Дейвид Галъс и други представители на посолството на САЩ в Република България.
От българска страна присъстваха военнослужещи и цивилни служители от състава на бригадата. Командирът на формированието бригаден генерал Димитър Шивиков приветства гостите, след което инструкторът по английски език ст. сержант Наталия Лазарова изнесе брифинг за историята, целите, постиженията и нуждите на езиковата програма към момента.
             Гостите имаха възможността ... още
Copyright © 2020 Сухопътни войски. Всички права запазени