• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
Национална сертификация на петата българска механизирана рота от състава на Многонационалната бойна група на Европейския съюз  HELBROC се проведе в периода 26-28 май 2015 г. в гарнизонен учебен център Добрич.
В заключителния период на сертификация се проведе тактико-специално учение на тема „Действия на механизирана рота в зоната за отговорност в операция по разделяне на враждуващи групировки”. Полковник Тони Трифонов, заместник-командир на многонационалната бойна група на Европейския съюз HELBROC, той и национален командир на българския военен контингент разясни, че се изпълняват задачи на наблюдателен и контролен пост – наблюдение, докладване, патрулиране, ескортиране на ВИП лице в зоната за отговорност, контрол на тълпата и борба с масовите безредици, ... още
Военнослужещи от 28-ия контингент, участвали в международната мисия „Решителна подкрепа“ в Афганистан, бяха посрещнати на централния площад „Свобода“ в Смолян с тържествена церемония днес, 28 май. Присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, кметът на Община Смолян Николай Мелемов, представители на Областна управа Смолян и на местната общественост.
Министърът на отбраната Николай Ненчев награди военнослужещи от 28-ия контингент и ги поздрави с успешно изпълнената мисия. „Благодаря Ви и се радвам, че Ви посрещаме днес, в този красив край на България. Помня деня, в който ви изпратихме, в проливен дъжд в Карлово. Днес съм убеден, че всеки един от Вас заслужава награда за проявения ... още
По повод 1 юни – Международния ден на детето, във военните формирования на Сухопътните войски ще се проведе „Ден на отворени врати”.
По време на „Деня на отворените врати” са планирани покази на образци на въоръжение, бойна техника и снаряжение, разглеждане на учебно-материалната база, присъствие на демонстрации, посещения на войскови музеи и други форми на работа с децата и учащата се младеж, които издигат престижа на Сухопътните войски и Българската армия.
На организираните във формированията мероприятия ще присъстват деца и ученици.
В гарнизон Стара Загора събитието ще се проведе на 29.05. от 10.00 часа в района на военно формирование 48430 – Стара Загора.
Днес, 26 май, продължават дейностите на военнослужещите, намиращи се в района на ВМЗ - Сопот до с. Иганово, общ. Карлово по преодоляване на последствията от инцидента. На 25 май бе извършена ротация на военнослужещите от Специализираната тактическа група. Командир на групата вече е майор Стоян Митков.
След приключване на дейностите по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия в административния и производствения райони на ВМЗ - Сопот, разузнаване и повърхностно прочистване на площи в зоната между едно и трикилометровия радиуси от епицентъра на взрива и на прилежащата територия в еднокилометровите радиуси от епицентрите на първия и втория взривен инциденти извън производствения и складовия райони, задачите които военнослужещите продължават да изпълняват са ... още
От 18 до 22 май 2015 г. на огневи комплекс „Батмиш”, в кабинетите и на плаца на военно формирование 22220 – Сливен беше проведена подготовка на подразделения по противодействие на импровизирани взривни устройства при разчистване пътища в пеши строй със специализирано оборудване и екипировка с военнослужещи от Сухопътните войски.
Занятията проведе мобилен тим инструктори от състава на Командването за съвместна подготовка на силите на САЩ в Германия, JMRC Multinational Hohenfels.
Българските военнослужещи получиха ценни нови знания и ги тренираха под ръководството на тримата инструктори Robert Weir, Travis O`Leary, Russell Stokes.
Обучението е в изпълнение „План за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина през 2015 ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени