• Ротно тактико-специално учение „Специализиран щит – 2024“ проведоха военнослужещи от 38-ми батальон за ЯХБЗ и Е

  • Изложба по надслов „Молитва за България” в гарнизон Асеновград

  • Командирът на Сухопътните войски генерал-майор Деян Дешков посрещна делегация от Многонационалния Корпус Югоизток – Румъния,

   
   
НОВИНИ
Продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене, с ръководител капитан Минчо Минчев, по преодоляване на последствията от инцидента в завод „Миджур”, село Горни Лом, общ. Чупрене.
Вчера, 30 октомври, освен дейностите по разузнаване и прочистване на прилежаща територия от външната страна на завода, военнослужещите оказваха съдействие на разследващите органи. Разузната и повърхностно прочистена бе площ от 17 дка.
Днес, 31 октомври, военнослужещите от специализираната инженерна група са в готовносaт отново да оказват съдействие на разследващите органи в района на завода.
Днес приключи състезанието по стрелба и управление на огъня на артилерията с офицери -артилеристи от Сухопътни войски на нива командири на батарея и командири на взвод, което се проведе на 29 и 30.10.2014 г. на ГУЦ „Тюлбето” – Казанлък. Домакин на съревнованието бе 61-ва Стрямска механизирана бригада.
То  премина на два етапа - решаване на тест и задача и изпълнение на огневи задачи.
В състезанието взеха участие:
61мбр с участници капитан Венцеслав Кънев от военно формирование 38640 и старши лейтенант Атанас Костадинов от военно формирование 22180; 2мбр с участници капитан Пепо Шабанов и капитан Ангел Ангелов от военно формирование 54100; 4 артилерийски полк с участници капитан Румен Костадинов и капитан Васил Асенов. Ръководител на ... още
Днес, 30 октомври, продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене, с ръководител капитан Минчо Минчев, по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на завод „Миджур” в село Горни Лом, общ. Чупрене.
Вчера, 29 октомври, при разузнаването и повърхностното прочистване на площ от 60 дка беше открита 1 бр. противопехотна мина M16A2. С нея общият брой открити боеприпаси от началото на операцията става 9 (девет) от същия тип.
Общата разузната площ до момента е 1 360 дка, оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите е 820 дка.
Вчера, 28 октомври, бе проведена протоколна среща на заместник-командира на Сухопътните войски на Българската армия бригаден генерал Любчо Тодоров с новоназначения аташе по отбраната на Държавата Израел, акредитиран за Република България, със седалище в Атина, полковник Ювал Герби.
По време на срещата полковник Герби беше запознат с организационната и функционална структура на Сухопътните войски, основните мисии и задачи стоящи за изпълнение пред Сухопътните войски, участието в операции по опазване на мира и в операции на НАТО и ЕС.
Обсъдени бяха също така въпроси по състоянието и възможностите за развитие на двустранното военно сътрудничество между Сухопътните войски на двете страни.
Днес, 29 октомври, продължават действията на Специализираната инженерна група от военно формирование 28880 – Белене с ръководител капитан Минчо Минчев по разузнаване и повърхностно прочистване на прилежаща територия от външната страна на завод „Миджур” в село Горни Лом, общ. Чупрене.
Вчера, 28 октомври, беше разузната и повърхностно прочистена площ от 82 дка.
 Общата разузната площ до момента е 1300 дка, оставащата площ за разузнаване до приключване на дейностите е 880 дка.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени