• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
Възпоменателна плоча в памет на генерал-майор Нейко Ненов беше открита днес, 9 юни,  в 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово. Военнослужещите от Сухопътните войски изразиха своята почит и признателност към заместник-началника на отбраната, отдал своите сили в достойна служба на Родината. На ритуала присъстваха близките и роднините на генерал-майор Ненов, командири и военнослужещи от формированията в бригадата.
С едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта и делото на достойния български генерал. Паметната плоча беше открита от съпругата на генерал-майор Ненов и командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков.
Общоармейски шампионат по футбол на малки врати за мъже беше открит днес, 9 юни, в Карлово. Домакин на спортното състезание, което ще се проведе до 12 юни,  е  61-ва Стрямска механизирана бригада. В  него ще участват представителните отбори на Министерството на отбраната, Сухопътните войски, Военновъздушните сили, Военноморските сили, отборите на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, 2 -ра механизирана бригада – Стара Загора, бригада „Логистика” - София и Националния военен университет „Васил Левски”.  Турнирът ще се проведе под ръководството на подполковник Венелин Дерибеев, полк.(о.з.) Христо Зафиров и Милан Каратанчев. Отборите ще бъдат класирани според  головата разлика и спечелените точки.
„Посещението в Благоевградския гарнизон е част от срещите ми с личния състав на армията в цялата страна. Искам да се запозная на място с ежедневната им дейност и с проблемите, които можем да решим“, каза министър Николай Ненчев днес, 8 юни, при посещението си във военно формирование  26 400 - Благоевград. „Дойдох да подкрепя по категоричен начин  военнослужещите от поделението. Те много често остават в сянка, но винаги са на разположение на гражданите и участват във всички спасителни операции“, подчерта министър Ненчев.
 
На срещата с личния състав, на която присъства и началникът на Щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Атанасов, министър Ненчев благодари на военнослужещите за професионализма и отдадеността, с която ... още
От 1 до 5 юни във военно формирование 28880 – Белене се проведе курс „Подготовка и обучение за работа с робот за обезвреждане на импровизирани взривни устройства /Robot operator course C-IED/” съгласно „План за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина за 2015 г.”
Занятията преминаха под ръководството на инструктори от състава на Многонационалния екип за обезвреждане на импровизирани взривни устройства „Raptor OC Team„ към Командването за съвместна подготовка на силите на САЩ в Германия.
 От военното формирование участваха 20 военнослужещи от ротата за унищожаване на невзривени бойни припаси и инженерната рота за бойна поддръжка на 54 инженерен батальон с ръководител старши лейтенант Мартин ... още
На 01.06.2015 г., на площад „Христо Ботев” в гр. Калофер се проведе тържествена проверка-заря посветена на 139-тата годишнина от героичната гибел на поета и революционер Христо Ботев и ден на загиналите за свободата на България. В зарята взеха участие представителни роти от 61-ва Стрямска механизирана бригада – Карлово.
На ритуала присъстваха кметът на община Карлово – д-р Емил Кабаиванов, кметът на гр. Калофер – г-н Румен Стоянов, командирът на 61 мбр – бригаден генерал Димитър Шивиков, народни представители от 43-тото Народно събрание, кметове на общини и градове в региона, представители на местната власт, граждани и гости на Калофер.
Днес, на 02.06.2015 г., в града на поета-революционер се проведе митинг-поклонение, в който взеха ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени