• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
По покана от Командващия на Съюзното сухопътно командване на НАТО, заместник-командирът на СВ, бригаден генерал Любчо Тодоров участва в Ден за високопоставени гости на учението „TRIDENT LANCE 2014” в Графенвьор, Германия на 10.12.2014г.
„TRIDENT LANCE 2014” е компютърно подпомагано командно-щабно учение, в което участват корпусите на НАТО за бързо реагиране в Гърция и Турция и Полша както и избрани щабове от командната структура на НАТО с участието на повече от 4000 военнослужещи от 28 страни.
Учението се провежда от 30 ноември до 13 декември 2014 г. и има за цел да подготви и сертифицира Съюзното сухопътно командване за ролята му на бъдещо Сухопътно компонентно командване на НАТО.
 
Вчера 10.12.2014 г., в навечерието на най-красивите и светли празници – Коледа и Нова година, командирът на 61 Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Димитър Шивиков посрещна в района на бригадата представители на Съвета на командирите от Карловския гарнизон, командвали през годините 61 мбр и останалите военни формирования от Българската армия, които са били дислоцирани в гарнизона.
         На срещата, която се провежда за първи път в най-новата история на Българската армия в този формат, присъстваха генералите от запаса и резерва Димитър Кръстев, Гиньо Тонев, Атанас Самандов, Йордан Йорданов, Красимир Кънев, командири на военни формирования, кметове на общини и населени места в района и представители на военно-патриотични ... още
Днес 10.12.2014г., военнослужещи от гарнизон Плевен участваха в тържественото честване на Деня на признателността на гражданите на Плевен към загиналите за неговото освобождение и 137-та годишнината от Плевенската епопея.
Командирът на Сухопътните войски на Република България генерал-майор Андрей Боцев и почетен караул от военнослужещи от гарнизон Плевен, отдадоха почести пред параклисът-мавзолей „Св. Георги Победоносец” на площад „Възраждане”  в града.
Негово Високопреосвещенство Плевенски митрополит Игнатий отслужи панихида  в памет на загиналите воини.
В тържеството взеха участие още и Председателят на Народното събрание на Република България Цецка Цачева, областният управител на област Плевен Ралица Добрева, кметът на община ... още
Военнослужещите от 101 алпийски батальон за поредна година организираха благотворителна акция. След като през годините подпомогнаха дома за деца лишени от родителска грижа в село Широка лъка, детски дом Звънче в град Смолян, тази година ще бъде подпомогнат дома за стари хора в село Фатово. Само за една седмица редица военнослужещи дариха дрехи и пари за да зарадват възрастните хора в студените зимни дни. Вчера, 09.12.,  15 военнослужещи посетиха дома за възрастните хора и разговаряха с тях. Събраното дарение се побра в 50 чувала и отделно бяха закупени санитарни материали. Директорът на дома госпожа Петя Пампорова благодари на военнослужещите. Възрастните хора се развълнуваха от срещата дори някои си припомниха годините в казармата. Срещата завърши с много общи снимки и нови ... още
Днес, 8 декември, военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене проведоха занятие с ученици от V клас на СОУ „Николай Катранов” в град Свищов.
Целта на мероприятието, което бе организирано съвместно с Военен клуб – Свищов, е да се запознаят учениците с част от въоръжението в Българската армия и със задачите, които военнослужещите изпълняват по отношение на третата мисия на Българската армия - „Принос към националната сигурност в мирно време”.
В хода на занятието военнослужещите запознаха учениците със средства за химическа защита, с методите и способите за оказване на първа медицинска помощ и с характеристиките и устройството на автомат „Калашников” и пистолет „Макаров”.
Военнослужещите, провеждащи ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени