• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
И днес, 28.07.2015 г., формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от военно формирование 26400 - Благоевград в състав 35 военнослужещи и 2 броя техника, продължава борбата с огнената стихия  в Рила, над Рилския манастир .
Военнослужещите са разделени на две групи. Първата от тях действа на западния фланг на пожара, където са локализирани 4 отделни огнища. Втората група, разположена на източния фланг, в условията на падащи и тлеещи дървета и камъни, изгражда просеки в гората с цел възпрепятстване преминаването на пожара на юг.
Военнослужещите са под ръководството на командира на военно формирование 26400 подполковник Иван Иванов и на командира на  ФОППБ капитан Тодор Илиев.
Утре участието на военнослужещите в гасенето ... още
С тържествен ритуал военнослужещите от военно формирование 28610 – Горна баня отбелязаха днес, 27.07, смяната на своя командир майор Иван Демирев, който сдаде длъжността на подполковник Христо Начев. На церемонията присъства комисия от Командването на Сухопътните войски с председател началникът на отдел „Операции“ полковник Христо Ямболиев.
Майор Иван Демирев благодари на всички военнослужещи от състава на военно формирование 28610 за професионализма и за всеотдайността, с която изпълняват служебните си задължения и ги призова да се развиват още повече в професионално и лично отношение.
Новият командир - подполковник Христо Начев, увери командния и личния състав, че ще продължи утвърдените традиции на приемственост, ще запази подхода за укрепване ... още
Днес, 27 юли, започва лагерен сбор по водолазна подготовка с инженерните водолазно-разузнавателни подразделения от Сухопътните войски във военно формирование 32890 – Бургас, който ще продължи до 7 август. В лагерния сбор участват военнослужещи от 55-ти инженерен полк, военни формирования 44200 – Стара Загора, 54890 – Казанлък и 34410 – 9 – Варна.
Непосредствен ръководител по подготовката и провеждането на водолазния лагерен сбор е капитан Даниел Маринов, а ръководител на водолазните спускания сержант Георги Начев, които са от състава на полка.
В хода на занятията военнослужещите ще отработват въпроси по водолазна подготовка съгласно програмата за подготовка на инженерните подразделения, включваща организация на водолазните спускания в различни ... още
Формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от военно формирование 52740 – Хасково от състава на 2 Механизирана бригада в състав от 35 военнослужещи и 4 броя техника, започна действие по потушаване на пожара край село Дрипчево.
Пожарът обхваща около 3000 декара площ в хълмиста, набраздена местност. Военнослужещите са разделена на две групи като основната им задача е да възпрепятстват преминаването на огъня през проправените от тежки машини на „Марица Изток” просеки. Действията се извършват съвместно с пожарната, гражданска защита и горското стопанство.
Военнослужещите са под ръководството на подполковник Николай Александров, който е и командир на военно формирование 52740 – Хасково.
Днес, 21 юли, в Центъра за подготовка на специалисти - Сливен  в присъствието на началника на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Пламен Атанасов и комисия от СВ се състоя официална церемония по сдаване и приемане на длъжността командир на военното формирование.
След посрещане на бойното знаме, приемане на строя и изчитане на заповеди, досегашният командир полковник Христо Стаматов тържествено се прости с него, след което то бе връчено от бригаден генерал Пламен Атанасов на новия командир полковник Любомир Вачев.
С благодарности, награди и отличия, за своята всеотдайна, коректна и дългогодишна служба полковник Стаматов бе поздравен от началника на щаба на СВ, а полковник Вачев прие пожелания за успехи в командирското поприще и надграждане на постигнатото до ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени