• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
От 28 до 30.07.2015 г. трима военнослужещи от ротата за гражданско-военно сътрудничество (CIMIC) към военно формирование 28610 – София участваха съвместно с американските си колеги от US Civil Affairs Team в проект MEDCAP (MEDical Civil Action Program), който се отнася до предоставяне на офтамологични медицински услуги на населението в четири сливенски  градове и села.
Инициативата бе проведена в с. Мокрен, с. Ичера, гр. Сунгурларе и гр. Котел. След направените офтамологични прегледи на местното население бяха раздадени безвъзмездно диоптрични очила.
Капитан Милен Раданов, старши лейтенант Станислав Антонов и старши сержант Дилян Маринов от рота CIMIC отговаряха за връзките между местната власт и американския екип от военни лекари, като осъществиха контакти с ... още
На 30.07.2015 г. формирование за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от състава на военно формирование 52590 – Ямбол с групов ръководител капитан Димитър Дренски унищожи 1 бр. ръчна настъпателна граната, открита в изоставена къща в с. Кирилово общ. Елхово.
И днес, 30.07.2015 г., формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от военно формирование 26400 - Благоевград в състав 20 военнослужещи и 2 броя техника, продължава борбата с пожара  над Рилския манастир .
4-те отделни огнища на западния фланг на пожара са неутрализирани. Групата на източния фланг, където горят вековни мури, полага всички усилия да удържи огнената стихия да не достигне до манастира.
И в днешния ден военнослужещите са под ръководството на командира на военно формирование 26400 подполковник Иван Иванов и на командира на  ФОППБ капитан Георги Василев.
И днес, 29.07.2015 г., формированието за овладяване и/или преодоляване на последствията от бедствия (ФОППБ) от военно формирование 26400 - Благоевград в състав 30 военнослужещи и 3 броя техника, продължава борбата с огнената стихия в местността Калугеров дол в Рила, над Рилския манастир .
Военнослужещите са разделени на две групи, като първата от тях действа на западния фланг на пожара. Там са локализирани 4 отделни огнища, които се наблюдават и при необходимост се неутрализират. Втората група, разположена на източния фланг, в условията на падащи и тлеещи дървета и камъни, съвместно със служители от „Пожарна безопасност” има за задача да изкачи до местността и разпъне 500 м пожарникарски маркучи.
И двете групи действат на местност с наклон 40-45 ... още
На 28.07.2015 г., в Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) - Сливен започнаха заключителните изпити на 56 военнослужещи от Сухопътните войски за придобиване на първо сержантско звание. Те се провеждат в три поредни дни и са по строева и физическа, огнева и тактическа подготовка.
Тържественото връчване на документите за завършено обучение ще се състои на плаца на формированието на 31 юли 2015 г.
Военнослужещите са от формирования на Сухопътните войски в Карлово, Казанлък, Враца, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Свобода, София, Горна Оряховица, Асеновград, Плевен, Мусачево.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени