• Завърши полевото обучение на 4-ти артилерийски полк на учебен полигон „Корен“

  • Ротно-тактическо учение с бойна стрелба на формирования от Сухопътните войски

  • Тактическо учение в 61-ва механизирана бригада

   
   
НОВИНИ
На 27.11.2014 г., бе отбелязана 95-годишнината от подписването на Ньойския договор, с който се слага край на участието на България в Първата Световна война през 1919 г. Родината ни е на страната на губещите в големия конфликт и клаузите на договора й нанасят тежки поражения.
Военнослужещи от 61 Стрямска механизирана бригада – Карлово, водени от подполковник Станимир Йорданов – за заместник-командир на 61 мбр, присъстваха на ритуала по повод отбелязване на 95-годишнината от подписването на Ньойския договор в гр. София.
В знак на почит и признателност към паметта на загиналите български войници и офицери по време на Първата световна война, бяха поднесени венци пред Паметника на Незнайния воин в столицата от името на Командването на Сухопътните войски и от ... още
От 24.11. до 26.11.2014 г. в района на 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово се проведе тридневен семинар на тема „Умения на батальонно ниво – ТОЦ операции”. Обучението бе по линия на двустранното българо-американско сътрудничество в областта на отбраната и в изпълнение на „Плана за съвместна българо-американска подготовка и учения в страната и чужбина”.
В семинара взеха участие трима лектори от Американската морска пехота към Black Sea Rotational Force 14.3, офицери от 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово и 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора.
Капитан Робърт Буш изнесе лекция на тема „Процес на вземане на решения”, сержант Рафаел Лио  представи тема за тактическите оперативни центрове и ... още
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
 
На 26 ноември 2014 г. командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев навърши 55 години – чудесна и мъдра възраст, в която вложените през годините професионализъм, отговорност, коректност и принципност дават своите резултати.
Ръководството и личният състав на Сухопътните войски му пожелаваме още много години да работи за развитието на най-големия вид въоръжени сили,  да не го напускат доброто здраве, дух и енергия, с които да върви уверено напред по избрания служебен и житейски път!
На 22 ноември 2014 г. военнослужещи и цивилни служители от военно формирование 52590 – Ямбол взеха участие в инициираната от община Ямбол общоградска кампания за залесяване на емблематичния за града парк „Боровец”.
След миналогодишните опустошителни пожари на хълма още през пролетта бяха премахнати обгорелите дървесни видове и храстовидна растителност, почвата беше обработена и бяха засадени близо 1 000 фиданки.
С ноемврийската акция и засаждането на над 3 000  фиданки, мерките за възстановяване и съхранение на парка станаха осезаеми за ямболци. Военнослужещите от 42-ри механизиран батальон участваха в залесяването на нови дръвчета от различни широколистни и иглолистни видове и предоставиха автоводовоз.
„Грижата за опазване и поддържане на ... още
 
Представителни роти от 101 алпийски батальон участваха в тържествата в град Златоград, посветени на 102 години от Балканските войни и освобождението на града. Военнослужещите се поклониха и поднесоха венци пред Паметника на загиналите за освобождението на Златоград, след което се състоя тържествена проверка – заря, командвана от началника на щаба капитан Владимир Сариев и приета от заместник- командира на смолянските алпийци майор Здравко Михайлов.
В тържеството участва и представителният оркестър на ВВС – град Пловдив. Слово пред Паметника произнесе кмета на община Златоград господин Янчев, в което почете паметта на загиналите за освобождението на града и пожела здраве и успехи на смолянските алпийци.
Гости на празника бяха народни представители, ... още
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени