• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
В чест на 130-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия на 06.09.2015 г. в град София, под патронажа на посолството на Япония в Република България, бе проведен Първият „Щафетен (Екиден) маратон – София 2015” . В него успешно участие взе и представителен отбор на Сухопътните войски.
Състезанието  е  щафетен вариант на маратонското бягане, който дава възможност да се покори отборно дистанцията от 42,195 км. Отборите се състоят от по 6 състезатели, като всеки от тях пробягва една или две обиколки на трасето.
Стартът бе даден в 9:00 часа на 6-ти септември пред Националния стадион „Васил Левски“ от г-н Такаши Коидзуми - извънреден и пълномощен посланик на Япония в Република България.
Надпреварата протече ... още
Представителни подразделения от Сухопътните войски взеха участие в честванията на 130-тата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия в цялата страна.
В Асеновград, Шумен, Ловеч, Ст. Загора, Ямбол, Хасково, Плевен, Сливен, Русе и Чирпан военнослужещите от военните формирования в различните гарнизони поднесоха венци и цветя пред паметници и паметни плочи на загиналите за свободата на България, участваха в отслужване на молебени за благоденствие и в тържествени издигания на националния флаг.
Във всяко кътче на България се чуха имената на всички онези български революционери и патриоти, запалили искрата на бунта и с непоколебима решителност отстояли делото на Съединението. Много от приветствията по повод празника завършваха с думите, че днес повече от ... още
ДО ЛИЧНИЯ СЪСТАВ НА ВОЕННИТЕ ФОРМИРОВАНИЯ ОТ 
       СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
                                                   Уважаеми  генерали, офицери, сержанти, войници и цивилни служители,
 
Приемете от името на Ръководството на Сухопътните войски и от мое име най-сърдечни поздрави по случай Деня на Съединението – 6 септември!
В историята ни има дати, които са изписани със златни букви поради своята величавост. Сред тях се ... още
На 06.09.2015 г. в град София представителен отбор на Сухопътните войски ще участва в Първия „Щафетен (Екиден) Маратон – София 2015”, който ще бъде проведен под патронажа на посолството на Япония в Република България и в чест на 130-ата годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Първият „Екиден маратон“ се провежда през далечната 1917 г. в Япония (Екиден е комбинация от думите „пункт“ (駅) и „предаване“ (伝)) и оттогава набира световна популярност като атрактивно масово спортно събитие по целия свят.
Състезанието  е  щафетен вариант на маратонското бягане, който дава възможност да се покори отборно дистанцията от 42,195 км. Отборите се състоят от по 6 състезатели, като всеки ... още
Военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково взеха участие вчера, 02.09.2015 г., в тържествата по повод 68 години от основаването на Димитровград.  В ритуала, който се проведе на площад България от 20.00 часа, тържествено бе издигнат Националния флаг.
Тържеството включваше интересна програма, в която участваха духов оркестър, известни музикални изпълнители и актьори.
На честването присъстваха министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, кметът на града и областният управител на Хасково Иво Димов и Добри Беливанов, делегации от побратимените на Димитровград градове от Хърватия и Турция, народни и общински представители, много граждани.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени