• Осми пореден ден военнослужещите от Сухопътните войски са там, където има нужда от тях - в борбата с огненото бедствие на територията на страната

  • Военнослужещи от 2-ра Тунджанска механизирана бригада гасят пожар в района на село Голям Манастир

  • Военнослужещи от 110-ти логистичен полк – Пловдив транспортират техника на 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-ти инженерен полк – Белене

   
   
НОВИНИ
В Панорамата „Плевенска епопея” в град Плевен днес, 11.09, се проведе панихида по повод 138 години от кръвопролитния Трети щурм за освобождението на Плевен в Руско-турската Освободителна война от 1877/1878г.
Почетният караул бе приет от началника на гарнизон Плевен полковник Николай Бешев, а представители на Българската православна църква отслужиха панихида в памет на загиналите воини.
В своето слово заместник - директорът на Военноисторическия музей Мария Монова припомни на присъстващите събитията от кръвопролитния Трети щурм за освобождаването на Плевен. Продължилите пет месеца бойни действия за овладяването на града са едни от най-значителните в хода на сблъсъка на двете империи. Те са психологическият прелом, решил ... още
В 61-ва Стрямска механизирана бригада от 07 до 12.09.2015 г. се провежда методически сбор с новоназначени във военните формирования на Сухопътните войски лейтенанти от випуск 2015 г. на НВУ „Васил Левски”. Общ ръководител на сбора е майор Пейчо Генов.
В провежданите методически занятия по тактическа, строева, огнева и физическа подготовка младите офицери са едновременно ръководители и обучаеми., Целта е да бъде уеднаквена методиката на провежданите занятия, да се усъвършенства методическата подготовка на новоназначените командири на подразделения, които са специалисти от механизирани и танкови войски, артилеристи, автомобилисти и специалисти по КИС.
Проведеното занятие по тактическа подготовка на автодрум Иганово на 09.09 бе наблюдавано от военнослужещи от ... още
 137 години от създаването на инженерни войски ще отбележи личният състав на 55-ти инженерен полк – Белене  утре, 11.09.2015 г., в салона на НЧ „Христо Ботев 1892” в град Белене. В празничната програма са включени тържествено събрание,  награждаване на отличили се военнослужещи от състава на полка и концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили на Република България. На честването ще присъства командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.
На 13.09.2015 г. в района на формированието ще се срещнат офицери и сержанти от запаса и резерва, служили в полка от неговото дислоциране в град Белене през 1974 г., които ще си припомнят историята на формированието и годините на служба в редовете на инженерни войски.
С тържествено ... още
От 31.08 до 11.09.2015 година в района на военните формирования 42600 – Мусачево и 22790 – Горна Оряховица се провежда полева подготовка със специалистите по ядрена, химическа, биологическа защита и  екология (ЯХБЗ и Е).  Ръководител на подготовката е началникът на щаба майор Николай Иванов.
Целта е да се повиши полевата натренираност на формированията за ЯХБЗ и Е при изпълнение на задачи по мисии “Отбрана”  и “Подкрепа на международния мир и сигурност”, да се усъвършенстват уменията на офицерите за управление на формированията, изпълняващи задачи в сложна радиациона и химическа обстановка.
Полевата подготовка ще завърши на 9 и 10.09 с провеждането на  ротно тактико-специални учения (РТСУ) в районите за постоянна ... още
 
Командно-щабно учение „Инженерен щит 15” се провежда от вчера, 8 септември, в 55-ти инженерен полк под ръководството на заместник-командира на полка подполковник Иван Тишков.
Темата на учението е „Участие на 54-ти инженерен батальон за осигуряване на инженерна поддръжка на механизирана бригада в операция по прикритие на държавната граница” и в него участват военнослужещи от щаба на полка, щаба на 54-ти батальон и командирите на роти от състава на батальона.
Командно-щабното учение ще приключи на 10 септември.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени