• РОТНО-ТАКТИЧЕСКО УЧЕНИЕ С БОЙНА СТРЕЛБА НА ПОЛИГОН „СЛИВНИЦА“

  • Турнир по футбол на малки вратички по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

  • Стрелба на артилеристи от Сухопътните войски на временен учебен център ⹂Марково“ край Шумен

   
   
НОВИНИ
Военнослужещи от военно формирование 28880 – Белене проведоха на 9 февруари, занятия по военна подготовка с ученици от VII и VIII клас на СОУ „Цветан Радославов” в град Свищов. Това е третото за годината обучение с учениците в часа на класния ръководител.
 
Старшините Валентин Прокопиев, Илия Илиев и сержант Юлиян Пенчев запознаха учениците със средствата за химическа защита, с методите и способите за оказване на първа медицинска помощ и с част от въоръжението в Българската армия.
 Модулна група от военно формирование 22 220 - Сливен унищожи на 6 февруари  в района на полигон „Ново село” стар боеприпас, открит от гражданин в близост до полигона. 100-милиметровият осколочно-фугасен танков снаряд с корозирал  взривател без видима маркировка е унищожен по електрически способ.
Ръководител на модулната група е старши лейтенант Михаил Попов.
Почетно четвърто място (с еднакъв брой точки с отбора на Испания) в 67-то издание на Шампионата по ски на алпийските подразделения 2015 г. в Италия зае представителният отбор на Сухопътните войски.
Състезанието, което се проведе от 02 до 06 февруари, се организира от Главното командване на италианските алпийски части и е признато за най-голямото и значимо международно събитие в областта на подготовката на алпийските части. По официална покана от командващия на Алпийските части на Въоръжените сили на Италианската република генерал-майор Федерико Бонато присъства и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев.
         На откриването на шампионата присъстваха  началникът на Генералния щаб на Италианската армия генерал ... още
 „Разчитам на вас винаги бързо и експресно да се отзоваване при необходимост в помощ на местните власти и населението в региона”, каза  министър Ненчев днес, 7 февруари, при посещението си в  101-ви  алпийски батальон от състава на 68-ма бригада Специални сили. Той благодари на военнослужещите за оказаната от тях помощ при ликвидиране на последствията от наводнението в Смолян през изминалата седмица.
Министър Ненчев се запозна със структурата и задачите, които изпълнява батальона. По време на срещата бяха поставени проблемни въпроси свързани с вещевото осигурявани и езиковата квалификация на военнослужещите. Министър Ненчев увери присъстващите, че се работи активно до края на годината да имат възможност да поръчат нови и по-качесвени униформи. Той ... още
Втора механизирана бригада предостави днес,  4 февруари, 15 водоноски на ВиК – гр. Хасково. С тях ще бъде осигурена питейна вода на населението в региона,  засегнато от наводнението. Водоноските ще се ползват до решаване на проблема с водоподаването, вследствие спирането на помпена станция Момково.
Сухопътните войски оказват тази помощ в отговор на искането на областния управител на Хасково Добри Беливанов за преодоляване на последиците от наводненията в областта.
Copyright © 2024 Сухопътни войски. Всички права запазени